Ο Μιχάλης Μοσχονάς για τον ΟΚΑΠ: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο Μιχάλης Μοσχονάς για τον ΟΚΑΠ: «Θα λύσουμε τα προβλήματα και θα παρέχουμε βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ Μιχάλης Μοσχονάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σχολιάζοντας την κατάσταση του ΟΚΑΠ.

«Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας είναι ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Δημιουργήθηκε από τον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς και μετά την διάσπαση από οργανισμός έγινε σύνδεσμος» ανέφερε αρχικά ο κος Μοσχονάς σε μια προσπάθεια να εξηγήσει κάτω από ποιο καθεστώς βρίσκεται αυτή την στιγμή ο ΟΚΑΠ.

Ο Κος Μοσχονάς επισήμανε ότι ο ΟΚΑΠ “διαχειρίζεται” βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ , το Κ.Η.Φ.Η Πυλάρου και μέχρι πέρυσι είχε και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο πήγε στον Δήμο. «Συνδράμαμε και στην Παρασκευή φαγητού μέχρι πέρυσι. Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποια οικονομικά προβλήματα και μόλις λυθούν θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε και πάλι να παρέχουμε βοήθεια σε όσους το χρειάζονται» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην χρηματοδότηση που έχει ο ΟΚΑΠ, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από τον Δήμο, ενώ υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις βοηθημάτων. Επίσης σε ερώτηση σχετική με το αν ο ΟΚΑΠ έχει παρόμοια προβλήματα με την ΚΕΔΗΚΕ (να θέλει δηλαδή ο κάθε δήμος έναν δικό του Οργανισμό) τόνισε ότι δεν έχει εκφραστεί από κανέναν τέτοια βούληση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Νομικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχει εκφραστεί κάτι τέτοιο. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία όλοι οι δήμοι».

Η πολύ ωραία συζήτηση με τον κο Μοσχονά έκλεισε με δύο θέματα νομικά. Το πρώτο αφορούσε τις αποποιήσεις κληρονομιών για το οποίο ο καλεσμένος γνωστοποίησε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το δεύτερο είχε να κάνει με τον πλημμεληματικό χαρακτήρα του αδικήματος της εγκατάλειψης ανθρώπου μετά από τροχαίο και όπως είπε πέρα από το νομικό κομμάτι είναι πρωτίστως ζήτημα ηθικής συμπεριφοράς.

Kefalonia Radio · ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ (7 – 8-2020)


Πηγή