Πάνω από το 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Δυτική Αχαΐα τον Αύγουστο

Σημαντική αύξηση παρατηρείται τις μέρες του Αυγούστου στις κρατήσεις των καταλυμάτων στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και της Βόρειας Ηλείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας φτάνει αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου στο 70 με 80%, παρουσιάζοντας κατά συνέπεια μια αύξηση σε σύγκριση με τον Ιούλιο που οι κρατήσεις δεν ξεπερνούσαν το 30% που αγγίζει το 50%.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο ίδιος, είναι ακόμα μεγαλύτερη για τα ξενοδοχεία της Βόρειας Ηλείας και γενικότερα του γειτονικού νομού όπου τα παραθεριστικά θέρετρα στην παράκτια γραμμή του είναι περισσότερα.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος των Αθηναίων που αποφάσισαν να φύγουν από την Αττική, προτίμησαν φέτος εκτός από την Ναυπακτία και την Αιγιάλεια και τα μέρη της Δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας, τα οποία κατά παράδοση στηρίζονταν κυρίως στον εξωτερικό τουρισμό, στους επισκέπτες δηλαδή που έφερνε το αεροδρόμιο του Αράξου από την Γερμανία, την Πολωνία, την Ρωσία κτλ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο η σημαντική αυτή αύξηση για τις μέρες του Αυγούστου οφείλεται κατά 90% στον εσωτερικό τουρισμό και στην ελληνική αγορά, αφού η πτώση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Αράξου, είναι δεδομένη και δείχνει ότι οι ξένοι επισκέπτες στην Δυτική Ελλάδα μειώθηκαν κατακόρυφα το φετινό καλοκαίρι.

Το χρονικό διάστημα των κρατήσεων είναι συγκεκριμένο

Όμως ο ίδιος ξεκαθαρίζει: «Οι κρατήσεις αυτές δεν αφορούν όλες αυτές τις μέρες που απομένουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Έχουν να κάνουν με το διάστημα πριν τον Δεκαπενταύγουστο και την εβδομάδα που ακολουθεί.

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον μειώνεται σε μεγάλο βαθμό». Ρόλο φυσικά στην αύξηση των κρατήσεων του Αυγούστου, έστω και για αυτές τις λίγες ημέρες, έχουν παίξει και τα οικονομικά πακέτα των προσφορών που προχώρησαν οι ξενοδόχοι προκειμένου να προσελκύσουν τον κόσμο.

«Τα πακέτα αυτά δεν ήταν μόνο για τον Αύγουστο. Ίσχυαν όλο το καλοκαίρι. Οι μειώσεις των τιμών ξεκινούν από το 10% και φτάνουν για τα ακριβά κυρίως ξενοδοχεία και στο 40%».

Πάνω από το 70% η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Δυτική Αχαΐα τον Αύγουστο

Η τουριστική σεζόν σταματάει στο τέλος Αυγούστου

Πάντως, ο ίδιος δεν βλέπει σημάδια παράτασης της τουριστικής περιόδου έως τον Σεπτέμβριο, όπως ήλπιζαν κάποιοι παράγοντες του κλάδου.

Το αντίθετο. Ο Σεπτέμβρης μάλλον θα είναι χειρότερος από τον Ιούλιο. Οι πληροφορίες λένε ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας και της Βόρειας Ηλείας θα κλείσουν με το τέλος του Αυγούστου.

Βλέπετε, οι Έλληνες θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα, έχει λειτουργήσει ανασταλτικά στο να έρθουν ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα, έστω και αν η περιοχή μας είναι έξω από αυτόν τον κύκλο της επιδημιολογικής έξαρσης.


Πηγή