Πάτρα: Ενημερώνονται οι επιτυχόντες από τον ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ η ενημέρωση των επιτυχόντων της Κοινωφελούς Εργασίας στην Πάτρα, προκειμένου να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα έγγραφα για να γίνει στη συνέχεια η αποστολή των συστατικών επιστολών.

Οι Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού περίμεναν τις λίστες με τους κωδικούς από το Υπουργείο ώστε να επικοινωνήσουν με τους ενδιαφερόμενους.

Μάλιστα τηρείται σειρά σύμφωνα με την οποία προηγούνται οι επιτυχόντες στην Περιφέρεια και ακολουθούν όσοι τοποθετούνται στο Δήμο Πατρέων.

Η εργασία τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Υποχρεωτική είναι η κατάρτιση στις ηλικίες έως 54 ετών που θα αρχίσει τουλάχιστον ένα μήνα μετά τις τοποθετήσεις προσωπικού.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ – ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Όλοι οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν σε κατάρτιση, ανεξαρτήτου ηλικίας, (δηλαδή από 18 έως 65 ετών) θα πρέπει να δηλώσουν 2 επιλογές σε οποιοδήποτε θεματικό αντικείμενο επιθυμούν, με σειρά προτίμησης ( 1η προτίμηση, 2η προτίμηση).

Τα Θεματικά αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης είναι τα κάτωθι:

Α. Οριζόντιες δεξιότητες

1. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (1ο επίπεδο)
2. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (2ο επίπεδο)
3. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (3ο επίπεδο)
4. Οργάνωση & Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών & Επιχειρήσεων
5. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες στο Χώρο Εργασίας
6. Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων
7. Πρώτες Βοήθειες
8. Περιβαντολλογική Προστασία και Ανακύκλωση Προϊόντων
9. Ψηφιακές Δεξιότητες Κοινωνικής Δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (Social Media)

Β. Εξειδικευμένες δεξιότητες

10. Επαγγελματίας Καθαριστής / Απολυμάνσεις Δημοσίων Χώρων
11. Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία
12. Χειρισμός Εργαλειομηχανών
13. Υπηρεσίες Διαμόρφωσης / Συντήρησης Πρασίνου
14. Στέλεχος Κοινωνικής Φροντίδας (Διαχείριση πόνου – ψυχολογική στήριξη – δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας)
15. Οικοδομικές Εργασίες – Εργασίες Κατασκευαστικού Κλάδου
16. Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων (φυσικών, βιολογικών και τεχνολογικών) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης θα έχει διάρκεια έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί σε αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα οποία έχουν ρόλο παρόχου κατάρτισης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, δεν θα προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, ενημερώνουν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail που λαμβάνεται από την ηλεκτρονική του αίτηση), καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς. Στην περίπτωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι αρμόδιοι εργασιακοί σύμβουλοι θα καταγράφουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα, που αυτή λαμβάνει χώρα, καθώς και το αποτέλεσμα της επικοινωνίας στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ ΟΑΕΔ στο πεδίο «ΕΠΑΦΕΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ» .

Τα στοιχεία επικοινωνίας αντλούνται από την ηλεκτρονική αίτηση, που υπέβαλε ο ωφελούμενος και από το ΟΠΣ του Ο.Α.Ε.Δ. Η ευθύνη επικαιροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας, όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), αριθμός τηλεφώνου, ανήκει στους ωφελούμενους.

Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους ή δεν υπάρξει επικοινωνία των ΚΠΑ2 με τους επιτυχόντες, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή και μέσω email με το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας στους Επιβλέποντες Φορείς έχουν οι υποψήφιοι, που έχουν ενταχθεί στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, μόνο εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου, τόσο κατά την υπόδειξή τους από τα ΚΠΑ2.

Ο υποψήφιος θα επικοινωνήσει εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την έκδοση και αποστολή μέσω email του συστατικού σημειώματος από το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένος άνεργος, με τον Επιβλέποντα Φορέα ή/και την Υπηρεσία Τοποθέτησης στον οποίο θα απασχοληθεί, πριν ο τελευταίος προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία τοποθέτησης, προκειμένου να του παρασχεθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο προσκόμισης όλων των προβλεπόμενων από την παρούσα Δημόσια Πρόσκληση δικαιολογητικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η μη υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών επιφέρει τον αποκλεισμό του και για τη θέση του ειδοποιείται επιλαχών.


Πηγή