Πάτρα: Κίνδυνος διασποράς στο ΠΓΝΠ – Συνεχίζονται κανονικά οι επισκέψεις παρά τις εξαγγελίες

Θέμα έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με την τήρηση των μέτρων που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση.

Στόχος για τα νοσοκομεία είναι η προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών από τη διασπορά του ιού, καθώς κάτι τέτοιο θα έβαζε σε κίνδυνο τις ζωές τους και σίγουρα θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που ως γνωστόν αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Παρά όμως την αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει στη χώρα και το διαφαινόμενο νέο κύμα επιδημίας που σύμφωνα με τους ειδικούς έρχεται, υπήρξαν αρκετά παράπονα για την μη τήρηση των μέτρων σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα και τον αριθμό των συνοδών των ασθενών.

Σύμφωνα με τα παράπονα αυτά που έχουν γίνει από ανθρώπους που βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο πλευρό ενός δικού τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, οι επισκέψεις στα δωμάτια των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, στους ρυθμούς που υπήρχαν πριν από την εξαγγελία των μέτρων. Μάλιστα, υπάρχουν ώρες που οι θάλαμοι είναι γεμάτοι από επισκέπτες.

Ένα από τα βασικά μέτρα προφύλαξης για τη μη διασπορά του ιού έχει να κάνει με τη μείωση των επισκεπτών στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με αρκετούς, αυτό ήταν που έσωσε τον περασμένο Μάρτη το νοσοκομείο και την περιοχή από μία γενικευμένη έξαρση των κρουσμάτων.

Πλέον αν δεν επιτευχθεί η μείωση των επισκέψεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, σε μία χρονική περίοδο που τα κρούσματα σε όλη τη χώρα αυξάνονται, τότε ασφαλώς υπάρχει θέμα.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες αρκετοί από τους επισκέπτες στα δωμάτια των ασθενών, δεν φορούσαν καν μάσκα και δεν είχαν βάλει αντισηπτικό μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους.

Μεταξύ των ασθενών υπάρχουν αρκετοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και που το ενδεχόμενο της προσβολής τους από τον ιό θα ήταν ίσως καταδικαστικό για τη ζωή τους.

Το θέμα έχει φτάσει στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να πάρει μέτρα, πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και το ειδικό συντονιστικό όργανο που υπάρχει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σκοπός είναι η απόλυτη εφαρμογή των μέτρων με βάση τις οδηγίες του υπουργείου, του ΕΟΔΥ και των εγκυκλίων της 6ης ΥΠΕ.


Πηγή