Παναγής Καππάτος: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της Πεζογέφυρας Σάμης – Καραβόμυλου

Παναγής Καππάτος: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της Πεζογέφυρας Σάμης – Καραβόμυλου

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι όλες οι διαδικασίες για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας Σάμης – Καραβόμυλου ολοκληρώθηκαν. Την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε τη σχετική απόφαση, αφού το έργο θα εκτελεστεί από τη ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του Μηχανικού Στρατού Ξηράς).

Μετά από 8 χρόνια δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής της Σάμης. Πρέπει να σημειώσω ότι όταν ενημερώθηκα πρώτη φορά για την εξέλιξη του έργου πριν από ένα χρόνο από τον τ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα, μου είχε αναφέρει αυτό ως τη σημαντικότερη εκκρεμότητα για την περιοχή της Σάμης. Παρά την έντονη αγωνία και τις εκκλήσεις των τοπικών φορέων, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δείξει ενδιαφέρον.

Δυστυχώς υπήρχε αρνητική εισήγηση για την εκτέλεσή του έργου και τους προηγούμενους μήνες έγινε μεγάλη προσπάθεια αρχικά να μετατραπεί σε θετική η εισήγηση των υπηρεσιών και ακολούθως να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την υπογραφή του Υπουργού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Σάμης.

Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο για την αποδοχή του αιτήματος, καθώς και στον Διοικητή της ΜΟΜΚΑ Ταξίαρχο κ. Κλούβα που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Είναι μια απόφαση που αναδεικνύει την κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων και ενισχύει την αδιάρρηκτη σχέση των πολιτών με αυτές.

Ευχαριστώ επίσης τον Δήμαρχο Σάμης κ. Μονιά και τον Αντιδήμαρχο κ. Καλλιβωκά για την προσπάθειά τους να λυθεί επιτέλους αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστίες και στην αρμόδια υπάλληλο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Κοκκολιάδη για τον υποδειγματικό χειρισμό του φακέλου του έργου.

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Πηγή