Ρίσκο με Over 4.5 στον τελικό

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ψάχνεις μήπως για δωρεαν φρουτακια;

Άρσεναλ – Τσέλσι: Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα σε παραδοσιακές ομάδες του Λονδίνου με σημαντικές επιτυχίες στον θεσμό. Αν και η Άρσεναλ μπορεί να καυχιέται ότι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο FA Cup με 13 τρόπαια! Τελευταίο το 2017, απέναντι στην Τσέλσι (2-1). Το 2018 η Τσέλσι κατέκτησε το δικό της πιο πρόσφατο Κύπελλο, νικώντας 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του κόουτς Αρτέτα για να φτάσει έως εδώ απέκλεισε την περυσινή τροπαιούχο Μάντσεστερ Σίτι, αποδεικνύοντας ότι μπορεί στην Premier League να τα έκανε μαντάρα και να έμεινε εκτός Ευρώπης αλλά τον τίτλο αυτόν τον λόκαρε από την αρχή της σεζόν. Την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος διατήρησε την αξιοπρέπειά της και νίκησε με 3-2 τη Γουότφορντ, η οποία έχασε την κατηγορία.

Η Τσέλσι απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 εκτός στα ημιτελικά του FA Cup, στην πλήρη επικράτηση των ομάδων του Λονδίνου απέναντι στις αντίστοιχες του Μάντσεστερ. Εξασφάλισε το Champions League της νέας σεζόν, στις 8 Αυγούστου αντιμετωπίζει την Μπάγερν για το… περυσινό! Για τον Αρτέτα τα προβλήματα δεν λείπουν όλη τη χρονιά, δεν θα μπορούσε στον τελικό να είναι αλλιώς. Ειδικά η απουσία του βασικού γκολκίπερ Λένο κρίνεται σημαντική. Απουσιάζουν και παίκτες με λιγότερες συμμετοχές, αλλά με ρόλο στο rotation.

Αντίθετα ο κόουτς Λάμπαρντ έχει πιο ήπια αγωνιστικά θέματα, ειδικά αν οι Καντέ και Γουίλιαν βρίσκονται έστω στον πάγκο. Αξιοπερίεργο για αγγλικό τελικό και ντέρμπι να έρχονται αντιμέτωπες ομάδες που μάλλον θα αρχίσουν αμφότερες με 3 στόπερ! Η Άρσεναλ, στο 3-4-3 του Αρτέτα, με Χόλτινγκ, Λουίζ, Κολάσινατς ή Τίερνεϊ και η Τσέλσι με Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Ρούντιγκερ. Εκτός και αν προστεθεί ο Αλόνσο ως μπακ και αποφασίσει να κατέβει με 4-3-3 ο κόουτς Λάμπαρντ. Φέτος η Τσέλσι, φαβορί του τελικού, είναι αήττητη με 1 νίκη (2-1 εκτός) και 1 ισοπαλία (2-2 εντός) με την Άρσεναλ για το Πρωτάθλημα.

Τι σκέφτομαι: Οι αποδόσεις στα φυσιολογικά lines των γκολ είναι υποφερτές, επομένως για κάποιον που δεν θέλει να ρισκάρει πολύ και να περιμένει τελικό Κυπέλλου με τέρματα αποτελούν επιλογή άξια λόγου. Οι άμυνες Άρσεναλ και Τσέλσι δεν περνούν με άριστα τις εξετάσεις, με τα παιχνίδια τους παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια να έχουν γκολ. Όσο μεγάλη σκοπιμότητα και να υπάρχει -που μπορεί, τελικά, να επικρατήσει και να προκύψει ένα μεγαλοπρεπέστατο Under, αφού για τελικό μιλάμε- η αδυναμία στα μετόπισθεν που παρουσιάζουν αμφότερες πιθανώς και να… επικρατήσει! Ανεβαίνει το line στα 4.5 γκολ, στο κυνήγι της μεγάλης απόδοσης. Στη σύγκριση των λονδρέζικων συλλόγων, κλικ εμπρός στην αξιολόγηση είναι η Άρσεναλ που αν δεν πάρει το τρόπαιο μένει εκτός Ευρώπης και κλείνει μία πλήρως αποτυχημένη σεζόν.


Πηγή