Ρόδη Κράτσα: Επενδύσεις 15 εκατομμυρίων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας- Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου

Ρόδη Κράτσα: Επενδύσεις 15 εκατομμυρίων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας- Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Επενδύσεις 15 εκατομμυρίων ευρω σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από την Περιφέρεια

Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “Ο Άγιος Διονύσιος”, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης τόσο για τα ζητήματα του Νοσοκομείου όσο και για τις δράσεις υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο σύστημα υγείας. Συναντήθηκε με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικο, αναφέρθηκε στην καλή και συνεχή συνεργασία με τον Διοικητή κ. Γιώργο Ραγκούση, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα σε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, όπως και στον θετικό ρόλο του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη για τη λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου.

Την Περιφερειάρχη συνόδευσε στην επίσκεψη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος όπου αντάλλαξαν απόψεις με τον Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Πέτρο Στραβοπόδη, τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αντώνη Λευτάκη, την Διοικητική Διευθύντρια Σωτηρία Δρόσσου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων Αθανάσιο Μάρκου, την Τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα Ντίνα Κάνδυλα, την Τομεάρχη Νοσηλευτικού Τομέα Παναγιώτα Βισβάρδη, και το μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Στεφανία Καπνίση.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊου αλλά και εν γένει για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση σοβαρών και απλών περιστατικών, ειδικά τους θερινούς μήνες. Συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποφυγή διασποράς του Covid -19 αλλά και για την συνεργασία που υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ενημερώθηκε, επίσης, για την λειτουργία των υπερσύγχρονων μοριακών αναλυτών για την ταχεία ανίχνευση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αντιδραστηρίων τους, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ενημερώθηκε για την σοβαρή υποστελέχωση στο σύνολο των Κλινικών του Νοσοκομείου κυρίως σε ιατρικό, αλλά και σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως και για την έλλειψη προσωπικού και οχημάτων στο ΕΚΑΒ κάτι που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των σοβαρών περιστατικών που θα πρέπει να διακομιστούν.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε το προσωπικό πως έχει επανειλημμένως συζητήσει και έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας τον επαναπροσδιορισμό των κινήτρων που μπορούν να δοθούν στους επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς πέραν των επιδομάτων που προσφέρει η Περιφέρεια και της διευκόλυνσης στέγης, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη στην στελέχωση των νησιωτικών νοσοκομείων.

Έκανε σαφές πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για πρώτη φορά έχει στρατηγικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση υποδομών υγείας. Αναφέρθηκε σε δράσεις στον τομέα της υγείας ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη δρομολογήσει και αφορούν υποδομές υγείας (κτιρια Κέντρων Υγείας, Εξοπλισμοί Κέντρων Υγείας, Εξοπλισμοί Νοσοκομείων) και δράσεις λόγω COVID (ενίσχυση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, Προμήθειες μικροεξοπλισμού και αναλωσίμων υλικών).

Επίσης, η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την προμήθεια πέντε ασθενοφόρων εκ των οποίων 1 στη Ζάκυνθο και τεσσάρων κινητών μονάδων για τον αστικό ιστό εκ των οποίων μια στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Ακολούθως για την προμήθεια δύο πλωτών ασθενοφόρων, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας. Ενημέρωσε, επίσης, ότι θα προσφερθεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου εξοπλισμός ύψους 87.000 ευρώ από το πρόγραμμα Interegg

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου, η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Παθολόγο – Εντατικολόγο Γεράσιμο Αγαλιώτη και τον Χειρουργό Μαρίνο Τσουκαλά για την πορεία και λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ολοκληρώνοντας έτσι κατα μεγάλο μέρος το έργο του σύγχρονου Νοσοκομείου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας των Ιονίων Νησιών.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 3ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 4ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 6ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 8


Πηγή