Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην ΠΕ Αχαΐας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αχαΐας συμμετέχει σε κλιμάκια ελέγχων σε συνεργασία με το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης (Τμήμα Εμπορίου). Κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου 2020 έως 7 Αυγούστου 2020 διενήργησαν ελέγχους που αφορούσαν τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλων μέτρων προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και χώρους συνάθροισης κοινού, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αναλυτικότερα έγιναν:

  • 90 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • 32 έλεγχοι σε εμπορικά καταστήματα

Στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο σε όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με τους ελέγχους δήλωσε: «Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας σε ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Σκοπός μας είναι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η μοναδική επιλογή μας για να είμαστε όλοι ασφαλείς. Η δημόσια υγεία θα διαφυλαχτεί με κάθε μέσο και καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν άπαντες. Καμία έκπτωση δε θα γίνει δεκτή σε μία προσπάθεια να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Αυγούστου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία