Τουρισμός: “Η Δυτική Ελλάδα θα έχει τις λιγότερες απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού”

Τουρισμός: "Η Δυτική Ελλάδα θα έχει τις λιγότερες απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού" Τουρισμός: "Η Δυτική Ελλάδα θα έχει τις λιγότερες απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού"

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον τουρισμό στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και γενικότερα της χώρας, με την αύξηση των κρουσμάτων να επιβαρύνει την κατάσταση.

Πέρα από το πλήγμα που έχει υποστεί ο εξωτερικός τουρισμός με τη μείωση της προσέλευσης των ξένων επισκεπτών, η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και η απειλή ενός νέου κύματος κορωνοϊού, «χτύπησε» για τα καλά και τον εσωτερικό τουρισμό.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου από την μέρα που αυξήθηκαν τα κρούσματα σε όλη την χώρα υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις σε κρατήσεις καταλυμάτων σε ξενοδοχεία και όχι μόνο από Έλληνες επισκέπτες που τα είχαν κλείσει για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο φόβος του κορωνοϊού βλέπετε. Ωστόσο, ένας από τους εμπειρότερους παράγοντες του τουριστικού κλάδου και πρόεδρος του συνδέσμου των τουριστικών γραφείων της Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Τελώνης, διατηρεί την αισιοδοξία του σε ότι αφορά την περιοχή.

«Πιστεύω ότι η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θα έχει τις λιγότερες απώλειες από τα άλλα μέρη της χώρας, σε ότι αφορά την τουριστική τους κίνηση. Παίρνοντας βέβαια σαν δεδομένο την τουριστική δυναμική της κάθε περιοχής και την επισκεψιμότητα που έχει κάθε χρόνο» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

Σημαντικό πλεονέκτημα για την Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του κ. Τελώνη, είναι οι δύο σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού που οδηγούν στην περιοχή μας, αλλά και το ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι ένα νοσοκομείο αναφοράς στη μάχη κατά του κορωνοϊού και μάλιστα με αρκετά καλές επιδόσεις.

«Η αβεβαιότητα σκοτώνει τον τουρισμό. Είναι σημαντικό στην εποχή που ζούμε να αισθάνεται ο άλλος ασφαλής στον προορισμό που έρχεται. Η Δυτική Ελλάδα έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να διακριθεί σε αυτή την νέα εποχή που δείχνει να διαμορφώνεται για τον τουρισμό».

Τουρισμός: "Η Δυτική Ελλάδα θα έχει τις λιγότερες απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού"

Η πτώση ήταν δεδομένη από την αρχή

Η εκτίμηση του κ. Τελώνη θα φανεί στην πορεία.

Όμως όπως διευκρινίζει όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η τουριστική κίνηση θα μπορέσει τουλάχιστον για φέτος να πλησιάσει έστω τα νούμερα των περασμένων ετών.

«Αυτό ήταν δεδομένο από την αρχή. Το ζήτημα για την κάθε τουριστική περιοχή ήταν να έχει τις λιγότερες δυνατόν απώλειες.

Η Δυτική Ελλάδα καταλαμβάνει έτσι και αλλιώς ένα μικρό κομμάτι του πρωτογενούς πλεονάσματος που έρχεται στην εθνική οικονομία από τον τουρισμό. Μόλις το 1, 2 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι στο χέρι μας να έχουμε τις λιγότερες δυνατόν απώλειες». Όσο για τις πύλες εισόδου και την εισαγωγή κρουσμάτων ο κ. Τελώνης είναι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό. «Δεν εντοπίζω εκεί το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων.

Τα μέτρα που υπάρχουν στις πύλες εισόδου είναι αυστηρά και πρωτοπόρα, δεν έχουν ξαναγίνει στην Ευρώπη, ενώ η γενικότερη διαχείριση του ζητήματος είναι σωστή από την κυβέρνηση και τη πολιτεία. Η αύξηση των κρουσμάτων έχει να κάνει με την δική μας ατομική και συλλογική ευθύνη».


Πηγή