Το Σ.Μ.Τ. Πάτρας για τους εργαζόμενους στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Πάτρας, στηρίζει την απεργία που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας την Τετάρτη 05-08-2020, σε εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΟΜΗ» του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» εντός του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, παρόλες τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος μέχρι να καταβληθεί και το τελευταίο ευρώ στους εργαζόμενους, που πέρα από τις μειώσεις των μισθών, την αναστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την έλλειψη στοιχειωδών μέσων προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Στηρίζουμε των αγώνα των εργαζομένων του ομίλου και τη νέα κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών την Τετάρτη 5-8-2020 στην έδρα του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Στόχος του ομίλου ήταν και είναι η διασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τους μετόχους και για τις τράπεζες που του δανείζουν.

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους 1.600 εργαζόμενους που εξακολουθούν να δουλεύουν στις θυγατρικές, μετά τις 700 απολύσεις που έχουν γίνει την τελευταία διετία, με αντεργατικά ‘τελεσίγραφα’, απολύσεις και «εθελούσιες αποχωρήσεις», μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που συμπιέζουν το «κόστος εργασίας» και φέρνουν τον όμιλο σε πλεονεκτική «προοπτική», ώστε να σπάσει τα ρεκόρ κερδοφορίας την επόμενη μέρα της έναρξης των νέων μεγάλων έργων στις κατασκευές.

Από την άλλη μεριά οι «συμμετοχές» στις άλλες εταιρείες του Ομίλου, οι δημόσιες παχυλές συμβάσεις και το σημερινό ανεκτέλεστό του «φτάνει και περισσεύει» για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και μισθοί, ενώ ο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» διατηρεί και επεκτείνει κερδοφόρες δραστηριότητες και στους υπόλοιπους τομείς: παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων, ενέργεια, απορρίμματα, διαχείριση ακινήτων.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΗ «ΛΕΙΑ».

Η εργοδοτική επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει με τις δικές μας υποχωρήσεις! Αντίθετα, θα ζητήσουν σύντομα νέες θυσίες επικαλούμενοι την όξυνση της κρίσης.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι:

Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων!

Να μην υπογράψει κανείς και καμιά το «ραβασάκι» της διοίκησης και να επιστραφεί είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά!

Το Σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του ομίλου για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά τελεσίγραφα της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του ομίλου όλων των ειδικοτήτων, με τη στήριξη των σωματείων, μπορούν και πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους απέναντι στη διοίκηση, με κάθε δυνατό τρόπο.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Παίρνουμε απόφαση να σηκώσουμε το ανάστημά μας. Αδύναμοι είναι αυτοί όταν μας βρουν απέναντί τους αποφασισμένους για το δίκιο μας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!


Πηγή