Αργύρης Γαβριελάτος: “Η φωτιά στον ΧΥΤΥ έχει τεθεί υπό έλεγχο – Τα αίτια που την προκάλεσαν θα διε […]

Αργύρης Γαβριελάτος:

Η φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον χώρο του ΧΥΤΥ έχει τεθεί υπό έλεγχο μετά από τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ.

Είμαι εδώ μαζί με το σύνολο των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή και θα αποχωρήσω μόνο όταν θα αποκατασταθεί πλήρως ο χώρος του ΧΥΤΥ.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά θα διερευνηθούν αρμοδίως. Για αρκετές ημέρες θα γίνεται επίχωση του κυττάρου Β γιατί είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος ταχύτερης αποκατάστασης του χώρου και αποφυγής αναζωπύρωσης εστιών. Το σημαντικότερο στην παρούσα φάση είναι να διαλυθεί εντελώς το νέφος το οποίο λόγω της φοράς του ανέμου κατευθύνθηκε προς κατοικημένες περιοχές του νησιού.

Στο βαθμό που μας αναλογεί ζητάμε συγνώμη από την κοινωνία για την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και υποσχόμαστε η αποκατάσταση του ΧΥΤΥ να γίνει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Λόγω όμως αδυναμίας χρήσης του ΧΥΤΥ παρακαλούμε τους αγαπητούς δημότες να μην τοποθετούν τα οικιακά απορρίμματα στους κάδους και τους επαγγελματίες να δεματοποιούν τις συσκευασίες των καταστημάτων ούτως ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο. Μέχρι να επιστρέψουμε στη φυσιολογική ροή αποκομιδής των απορριμμάτων παρακαλούμε θερμά για τη συνδρομή τους.

Από την πλευρά μας σας υποσχόμαστε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ούτως ώστε αυτή η δύσκολη κατάσταση να αποτελεί σύντομα παρελθόν. Θα σας ενημερώνουμε για την πορεία της κατάστασης με τακτικές ανακοινώσεις.

Αργύρης Γαβριελάτος

Πρόεδρος ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ


Πηγή