Ζάκυνθος-Τραγικό τέλος για 32χρονο από ηλεκτροπληξία – Διενέργεια έρευνας από τον ΑΔΜΗΕ για το θανατηφόρ […]

Τη ζωή του έχασε συμπολίτης μας από ηλεκτροπληξία, σήμερα το πρωί , κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 32χρονος εργάτης, πατέρας ενός παιδιού, που εργαζόταν σε ιδιώτη εργολάβο χτυπήθηκε θανάσιμα από ηλεκτροπληξία όταν κόπηκε αγωγός υψηλής τάσης, από πυλώνα, που μετέφερε ρεύμα από Κεφαλονιά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου με ανακοίνωση του , εκφράζει τη θλίψη του για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ξύγκια, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το σοβαρό θέμα της κατάτμησης και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την υποβάθμιση και τους ελλιπείς ελέγχους συντήρησης του δικτύου. Στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου. Το τραγικό γεγονός αναδεικνύει επίσης και ζητήματα που πολλές φορές έχουμε αναφέρει και αφορούν την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς». Συνεχίζοντας και μέσα από την ανακοίνωση του το Ε.Κ.Ζ. τονίζει , «Ζητάμε άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ και λειτουργία στο νησί παραρτήματος του ΚΕΠΕΚ με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του σκοτωμένου συναδέλφου μας και θα σταθούμε δίπλα τους για ό,τι χρειαστεί».
Διενέργεια έρευνας για το θανατηφόρο ατύχημα στη Ζάκυνθο από τον ΑΔΜΗΕ Tα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος όπως και της βλάβης.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι στις 8:30 σήμερα το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας Γραμμή Μεταφοράς 150 kV στη Ζάκυνθο. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ για θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια περιοχή με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος απασχολούνταν σε εργασίες συντήρησης του δικτύου Μέσης Τάσης.

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος όπως και της βλάβης. Για κάθε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ο ΑΔΜΗΕ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ZantePress24 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας


Πηγή