Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Όχι» στην αξιολόγηση, «ναι» στην παράταση επικουρικών!

ΕΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Τους λόγους για τους οποίους αρνούνται την αξιολόγηση, στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ στις 11 Σεπτεμβρίου και της ΑΔΕΔΥ από την οποία δηλώνουν ότι θα απέχουν, εξηγούν η διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες.

Υπενθυμίζουμε ότι με αυτήν την απεργία-αποχή που συνεχίζουμε από το 2014 αποτράπηκαν οι απολύσεις εργαζομένων της τότε κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καταργήθηκε η απεργοκτόνα τροπολογία Γεροβασίλη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ακυρώθηκε στην πράξη σχέδιο με τη δημιουργία «δεξαμενής» δημοσίων υπαλλήλων, για βαθμολογική και μισθολογική υποβάθμιση, σε μια διαδικασία που θα οδηγεί ακόμη και σε απολύσεις.

Μάλιστα, με την 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κρίθηκε νόμιμη μορφή αγώνα και δικαιώθηκε συνάδελφος που αποκλείστηκε από τις κρίσεις προϊσταμένων, λόγω της συμμετοχής του στην Απεργία – Αποχή.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν ίσως η μόνη νικηφόρα και αποτελεσματική στη μνημονιακή περίοδο, καθώς διασφάλιζε τη μαζική συμμετοχή, την αντοχή και τη διάρκεια, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά, για να στεφθεί με επιτυχία ένας αγώνας.

Η άρνησή μας στην «αξιολόγηση» αυτή δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι υποτιμούμε την ανάγκη της συνεχούς βελτίωσης της εργασίας των υπηρεσιών του Δημόσιου, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και κυρίως αποτελεσματικής και άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών, όμως σε ένα νοσοκομείο όπως το δικό μας με καθεστώς επισφαλούς λειτουργιάς ,με κλειστά τμήματα υποχρημαδοτούμενο, υποστελεχωμένο με ελλιπές πρόγραμμα εφημέριων, τι αξιολόγηση θα μπορούσε να γίνει στους εργαζόμενους και τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας επισημαίνεται ότι «Ως σύλλογος θεωρούμε ότι οποιοδήποτε σύστημα αξιολόγησης, ακόμη και το καλύτερο, αν δεν βασίζετε στη γενναία χρηματοδότηση, στην επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών και κυρίως σε μια πολιτική ειλικρινής στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα με μόνιμες προσλήψεις θα οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις, σε συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών, σε διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και σε απολύσεις.

Σας καλούμε σε μαζική απόρριψη της αξιολόγησης και σας τονίζουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία- αποχή είναι καθόλα νόμιμη και ασφαλής χωρίς επιπτώσεις στην εξέλιξη των υπαλλήλων. Τηρώντας την νόμιμη διαδικασία καταθέτουμε εξώδικη γνωστοποίηση της ομοσπονδίας μας, προς το ελληνικό δημόσιο παρέχοντας πλήρη κάλυψη στο σύνολο των συναδέλφων που εκπροσωπούμε».

Για συμβάσεις επικουρικών…

Χθες επίσης ο σύλλογος εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση σχετικά με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας για παράταση των συμβάσεων όλων των επικουρικών έως το τέλος του 2021.

«Όπως έχουμε αναδείξει, το επόμενο διάστημα, από αρχές Οκτώβρη έως Γενάρη 2021, λήγουν οι συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού (Διοικητικοί, Τεχνικοί, Βοηθητικό Προσωπικό κ. α ) ενώ για Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνολόγους Εργαστηρίων και Τραυματιοφορείς υπάρχει η παράταση-κοροϊδία έως 31/12/2020. Ενώ, με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της 2Κ/19(ΔΕ-ΥΕ) σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι από το νοσοκομείο μας , φαίνεται να μένουν απέξω.

Για όλους τους συναδέλφους αυτούς, που κάποιοι εργάζονται πάνω από 6 χρόνια στα Νοσοκομεία, και είχαν σημαντική συμβολή κατά τη πρώτη περίοδο της Πανδημίας και συνεχίζουν και σήμερα να είναι στη «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του covid, απαιτούμε παράταση όλων των Συμβάσεων, μέχρι 31/12/2021. Ειδικότερα:

Την παράταση όλων των Επικουρικών Διοικητικών, Τεχνικών, Βοηθητικό κ. α , που οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες, να δοθεί παράταση έως 31/12/2021.

Οι Επικουρικοί, Νοσηλευτές, Τεχνολόγοι Εργαστηρίων και Τραυματιοφορείς, που τους δόθηκε η παράταση-κοροϊδία έως 31/12/2020 (και μετά τι;) να παραταθούν όλες οι Συμβάσεις έως 31/12/2021.

Τέλος, όσοι συνάδελφοι Επικουρικοί της 2Κ/19, μείνουν εκτός Διορισμού με την έκδοση του Πίνακα των Οριστικών Αποτελεσμάτων, να υπάρξει παράταση των συμβάσεων έως 31/12/2021.

Για την παράταση όλων των Επικουρικών, υπάρχει πρόσφατη δέσμευση από τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που την έχουν ανακοινώσει σε συνάντηση με Επικουρικούς,

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να βάλει ένα τέλος στην «εργασιακή Ομηρεία» των συναδέλφων Επικουρικών, να τιμήσει τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις που έχει δώσει, προχωρώντας άμεσα στις σχετικές αποφάσεις, διασφαλίζοντας τη πολύτιμη παραμονή τους στο Σύστημα έως 31/12/2021. Το ΕΣΥ όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων υπέφερε από την αφαίμαξη προσωπικού. Κανένα σύστημα πριμοδότησης δεν στάθηκε ικανό να απορροφήσει τους επικουρικούς σε μόνιμες θέσεις. Ήρθε ο καιρός να δοθεί μια οριστική λύση .

Διεκδικούμε την επ’ αόριστον ανανέωση (αορίστου χρόνου) όλων όσων τόσα χρόνια προσφέρουν στο ΕΣΥ με ελαστικές σχέσεις εργασίας .

Να θυμίσουμε, τη πρόσφατη ανανέωση του Προγράμματος των 3.200 συναδέλφων του ΟΑΕΔ, για 1 χρόνο ακόμα, συμπληρώνοντας αισίως 5 χρόνια στις Δημόσιες Δομές. Ήδη, στη κατεύθυνση αυτή έχει δρομολογηθεί κινητοποίηση στις 30/9 (3ωρη στάση 07:00-10:00 για την Αττική) και συγκέντρωση 9 π. μ στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και η Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Οκτώβρη.

Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης, ένταξη στα ΒΑΕ, διπλασιασμό και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος».

patrisnews.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Σεπτεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία