ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για τα επιδόματα ανεργίας -Ποιους αφορά (χρονικά κριτήρια)

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση για τα επιδόματα ανεργίας -Ποιους αφορά (χρονικά κριτήρια)

Την παράταση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το Σάββατο, από την Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα παρατείνεται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξε η επιδότηση τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η δίμηνη παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους το διάστημα αυτό, εξαιρουμένων εκείνων που ήδη έχουν λάβει την δίμηνη παράταση του πρώτου 5μηνου του έτους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Αυτά πρακτικά σημαίνει ότι: Όσοι άνεργοι έχουν ήδη λάβει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το πρώτο πεντάμηνο του έτους δεν δικαιούται να πάρουν άλλη – εν παραδείγματι, αν για κάποιον έληξε το επίδομα ανεργίας τον Απρίλιο και πήρε παράταση για τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν θα είναι δικαιούχος της νέας παράτασης.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των 12 μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας, ανέφερε: «Παρατείνονται για 2 ακόμα μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που μόλις έληξαν και μειώνεται σε 50, αντί των 100, ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για τη χορήγηση αυτής της ενίσχυσης. Εντάσσονται έτσι στο μέτρο αυτό εποχικοί εργαζόμενοι -μου είχαν θίξει επανειλημμένως το ζήτημα αυτό- που είδαν τη μείωση στα ημερομίσθιά τους από την πανδημία».

Η δίμηνη παράταση για τα συγκεκριμένα τρία επιδόματα αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

α) Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

β) Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

γ) Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).


Πηγή