Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών ο Φ. Ζαΐμης

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών ο Φ. Ζαΐμης Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών ο Φ. Ζαΐμης

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, μιας και ήταν ημέρα με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την Αχαΐα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στην συνάντηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής ΒΙΠΕ Πατρών Επιπυραγό Κων/νο Μπαλντά συμμετείχε και ο Πρόεδρος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ, Πέτρος Μαντάς. Ο κ. Ζαΐμης ενημερώθηκε για τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν, τον εξοπλισμό που διαθέτουν αλλά και για τον ειδικό ρόλο της υπηρεσίας που βρίσκεται δίπλα και πάντα σε επιφυλακή στα μεγάλα εργοστάσια της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα ενισχύσει και θα προσφέρει ό,τι μπορεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του Σώματος γνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Πατρών έδωσε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΕΘΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εξάλλου, για την συμβολή του πολιτικού προσωπικού στο έργο του Εργοστασίου Αράξου και στην γενικότερη άμυνα της χώρας ενημερώθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης και ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ Kαθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης κατά τη συνάντηση τους με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΥΕΘΑ Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα των εργαζομένων , η ανάγκη για άμεση στελέχωση του Εργοστασίου με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό καθώς και οι δράσεις που πραγματοποιούνται με στόχο τη μεταφορά γνώσεων και την αναβάθμιση του Εργοστασίου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Καράμπελας παρουσίασε τη πρόταση αναφορικά με τη δυνατότητα επισκευής και συντήρησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ της Δυτικής Ελλάδας από το προσωπικό του Εργοστασίου Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία την οποία θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά. Η υλοποίηση της πρότασης αφενός θα ενισχύσει το κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων αφετέρου θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.


Πηγή