Έκθεση Αρχειακών Καρναβαλικών Φωτογραφιών Στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζεται η Έκθεση Αρχειακών Καρναβαλικών Φωτογραφιών που θα φιλοξενηθεί σε περίοπτα σημεία του κεντρικού πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες και ατμόσφαιρα Πατρινού Καρναβαλιού των παλαιότερων «χρυσών» δεκαετιών ενταγμένες μέσα στον αστικό ιστό εκείνης της εποχής, βρίσκουν σήμερα τον χώρο τους μέσα στον σύγχρονο αστικό ιστό του κέντρου της πόλης, στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο και μεταμορφώνονται σε νοσταλγικούς και ιστορικούς δείκτες μνήμης. Από τις παρελάσεις και τις μασκαράτες στα άνθινα άρματα και τις «βασίλισσες» της εποχής, από τον Κρυμμένο Θησαυρό και τους χορούς στην προετοιμασία των αρμάτων στο Συνεργείο και τις ευφάνταστες σατιρικές και κωμικές εμπνεύσεις, η βόλτα των Πατρινών αποκτά «ασπρόμαυρο» χρώμα Καρναβαλιού προκαλώντας το βλέμμα τους σε αξέχαστες στιγμές του χθες.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα αρχεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων και του αείμνηστου και αξέχαστου Πατρινολάτρη Ν. Ε. Πολίτη.

Ιδέα και καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Σεπτεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία