«ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ» προς την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου: Οι «κότες» δεν θα γίνουν «Μαριονέτες» κανενός

Απάντηση ΤΟΥ "ΒΡΑΧΙΩΝΑ" προς την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μοθωναίου

Κυρία Μοθωναίου όλα αυτά τα χρόνια δράσης του Συλλόγου ΒΡΑΧΙΟΝΑ πολλοί αιρετοί μας έχουν αναφέρει με διάφορα «ονόματα» όπως Μελλοντικούς πορτιέρηδες του Λίβα, κομματικούς υποκινητές, γραφικούς, ψεύτες και πλέον σε συνέχεια των προηγούμενων προσθέτεστε και εσείς στην λίστα με την λέξη που θέλετε να μας αποκαλείτε «Κότες»

Προφανώς όπως μας δηλώσατε νομίζατε ότι θα γίνουμε η μαριονέτα σας για να τα «χώσουμε» (όπως μας δηλώσατε) στον Δήμαρχο γιατί προφανώς εσείς δεν έχετε την ικανότητα να το κάνετε. Εμείς ούτως ή άλλως τα «χώνουμε» σε οποιοδήποτε χρειαστεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν φοβηθήκαμε κανένα.

Στην ενημέρωση που είχαμε στην περιφέρεια αφού μίλησε η κυρία Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος σε 5 λεπτά έπρεπε να αναδείξουμε το πρόβλημα που προέκυψε στον Λίβα και αυτό κάναμε. Αναφέραμε για τα μηχανήματα που δεν δούλευαν, για την υπερχείλιση του βιολογικού και είχαμε ήδη ζητήσει από την προηγούμενη ημέρα να σταλεί βυτιοφόρο, για τα δέματα που είναι σχισμένα και έχουν φυτρώσει φυτά, για τα βουνά κακής ποιότητας compost, ακόμα και για ένα κομπρεσέρ που ήταν καταστραμμένο. Από εσάς κυρία Μοθωναίου δεν ακούσαμε ούτε την φωνή σας. Προφανώς από την έκπληξη σας από αυτά που ακούγατε.

Αμέσως μετά στον διάδρομο μας κάνατε επίθεση και φύγατε να κάνετε συνέντευξη τύπου όπου ενημερώνατε τους Ζακυνθινούς πολίτες ότι τα στραγγίδια δεν ήταν στραγγίδια αλλά βρόχινο νερό. Σήμερα στην συνέντευξη σας στον Stigma είπατε ότι η δήλωση σας ήταν από τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Την Δευτέρα το πρωί ζητήσαμε από το τμήμα περιβάλλοντος. δειγματοληψία από τα «Βρόχινα νερά» που εσείς «βαφτίσατε». Αντί να πιέσετε να γίνει η δειγματοληψία και να λυθεί το «μυστήριο» ο Δήμαρχος έστειλε λυματοφόρο να μαζέψει το «Βρόχινο Νερό».

Γιατί άραγε??

Δείγμα πλέον δεν μπορούμε να πάρουμε.

Ακόμα και για τα λύματα του Λίβα την μια ημέρα λέγατε ότι πηγαίνουν στον βιολογικό του Σκοπού και στην συνέντευξη είπατε ότι πήγαν στην ΔΕΥΑΖ. Ότι πει ο Δήμαρχος.

Ακόμα δεν ξέρετε τι θα κάνετε τα χιλιάδες δέματα που είναι σκισμένα και δεν ξέρετε εάν θα τα μεταφέρετε. Από την άλλη είσαστε σίγουρη ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η κατασκευή της καινούργιας μονάδας.

Κυρία Μοθωναίου σταματήστε να είστε «Μαριονέτα» ανθρώπων που σας συμβουλεύουν. Καλό θα ήταν να ακούτε τον Σύλλογο γιατί εκτός του ότι έχει δώσει αγώνες έχει και γνώσεις. Το να θέλετε να μιλήσετε για 5 λεπτά με τον σύλλογο και να βγάλετε και μερικές φώτο μας είναι παντελώς αδιάφορο. Ο Σύλλογος έχει και προτάσεις και γνώσεις για τα απορρίμματα. Εάν πιστεύετε ότι ο Σύλλογος θα είναι ο σάκος του μποξ μεταξύ Δημάρχου και Περιφέρειας αυταπατάστε.

Το να αποκαλείται τον Κύρ. Σκιαδόπουλο και Κυρ. Ζαράνη «Κότες» προφανώς δεν τους γνωρίζετε και δεν σας τιμά.

Θεωρήσαμε ότι η έκφραση «Κότες» προς το πρόσωπο τους ήταν μια άτυχη στιγμή, εσείς αντί να ζητήσετε μια συγνώμη συνεχίζετε και το αναπαράγετε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Άραγε ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός αποτυπώνει την δική σας άποψη ή και την άποψη της Περιφέρειας που εκλεχθήκατε.

Κυρία Μοθωναίου οι «Κότες» έτρεχαν τόσα χρόνια με μηνύσεις (σε εκκρεμότητα), σε Δήμο, ΦΟΔΣΑ, αποκεντρωμένη, έφεραν το τμήμα περιβάλλοντος από το υπουργείο και άλλα πολλά. Εάν δεν ενημερώναμε εμείς και εάν δεν ενδιαφερόμασταν η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Ήμασταν εκεί για Σκοπό, Λίβα και ΚΔΑΥ. Εσείς τώρα αναλάβατε και το μόνο που κάνετε είναι μας χαρακτηρίζετε. Αφήστε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς και λύστε το πρόβλημα γιατί εσείς την έχετε την εξουσία. Εάν την είχαμε εμείς να είσαστε σίγουροι ότι θα λύναμε πολλά από τα προβλήματα.

Ότι θα συμβαίνει στον Λίβα σε λίγο θα είναι δική σας ευθύνη και ευχόμαστε να μην είσαστε απλά μια επανάληψη των προηγούμενων που τον διαχειρίστηκαν.

Τα προβλήματα με τα απορρίμματα δεν θα τα λύσετε με χαρακτηρισμούς αλλά με σωστές συνεργασίες και πραγματικές ενημερώσεις. Από ότι όμως φαίνεται εσείς έχετε κάνει ήδη τις δικές σας επιλογές και εύχομαι να είναι σωστές.

Εμείς οι «κότες» του συλλόγου ΒΡΑΧΙΟΝΑ θα είμαστε πάντα εκεί και θα ενημερώνουμε .

Καλή επιτυχία στο έργο σας.

Για τον Σύλλογο ΒΡΑΧΙΟΝΑ

Σ. Σκιαδόπουλος

Ν. Ζαράνης


Πηγή