ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ | “…Στη Ζάκυνθο όμως που όλοι γνωριζόμαστε, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία τύχη για αν […]

Στον απόηχο των πολιτικών αντιπαραθέσεων που προκάλεσε η σύλληψη , ενός φερόμενου ως δράστη για τις πυρκαγιές στο Σκοπό Ζακύνθου , ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, προχώρησε σε δήλωση στο IonianRadio.gr , με συγκεκριμένους αποδέκτες, σε μία προσπάθεια παράλληλα ερμηνείας της έκτασης που πήρε το θέμα: «ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΧΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΓΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε δελτίο τύπου το οποίο αναρτήθηκε στη προσωπική σελίδα του κ.Ακτύπη

Δελτίο τύπου

Αναφορικά με πρόσφατη ανάρτηση συμπολίτη μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την οποία με ευχαριστεί για τη δήθεν παρέμβαση μου στο έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να αποφύγει την προφυλάκιση ο αδελφός του, ο οποίος τη στιγμή αυτή κατηγορείται για εμπρησμό, θα ήθελα να καταστήσω σαφή τα εξής:

Αρχικά, το έργο της Δικαιοσύνης και των λειτουργιών της είναι απολύτως ανεξάρτητο. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν θα ήταν ούτε καν νοητό για ένα Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου να παραβεί μια από τις πιο θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας μας, αυτή της Διάκρισης των Εξουσιών. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, κατ’έμέ θα ήταν επονείδιστο και απολύτως καταδικαστέο.

Επιπροσθέτως, σε κάθε ευκαιρία, έχω αποδείξει έμπρακτα πως η πάταξη οποιουδήποτε φαινομένου εγκληματικότητας αποτελεί απαράβατη αρχή και καθήκον μου. Είναι συνεπώς αδιανόητο να δημιουργούνται εντυπώσεις για δήθεν δική μου παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο αγώνας δρόμου για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών καθώς και για την άμεση αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ περαιτέρω με τέτοιου είδους ήσσονος σημασίας ζητήματα.

Τέλος, είμαι βέβαιος πως το σύνολο της Ζακυνθινής κοινωνίας, γνωρίζοντας πολύ καλά το ήθος, τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύω, δεν θα παραπλανηθεί από τέτοιου είδους ύποπτες αναρτήσεις, οι οποίες ενδεχομένως και να υποκρύπτουν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.


Πηγή