Δυτική Αχαΐα: Κομμένο το νερό στους κακοπληρωτές από… άποψη και νοοτροπία

«Ή πληρώνεις ή δεν έχει νερό».

Ο Δήμος της Δυτικής Αχαΐας και ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, φέρονται να είναι αποφασισμένοι στο να σκληρύνουν την στάση τους, απέναντι σε φαινόμενα που θέλουν δημότες να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, όχι γιατί δεν έχουν, αλλά γιατί έτσι έχουν μάθει.

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από τους κύκλους του Δήμου, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη αυτή τη φορά να βάλει μία τάξη στην ΔΕΥΑ Δυμαίων και να παύσει αυτά τα φαινόμενα, κόβοντας αν χρειαστεί το νερό σε όσους έχουν οφειλές που εδώ και καιρό είναι σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν δείξει την θέληση για να τις τακτοποιήσουν, έστω και με την μορφή διακανονισμών.

Όπως έλεγαν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το όλο θέμα υπάρχουν δημότες που έχουν στην ιδιοκτησία τους δεκάδες στρέμματα με χωράφια τα οποία ποτίζονται από την ΔΕΥΑΔ, με τους λογαριασμούς να τρέχουν εδώ και χρόνια σαν το…νερό, χωρίς οι ίδιοι να πληρώνουν.

Το μήνυμα που έδωσε ο δήμαρχος στην πρόσφατη συνεδρίαση που έγινε για το θέμα ήταν ξεκάθαρο, τονίζοντας προς όλους να αφήσουν το θέμα της εισπραξιμότητας και να προχωρήσουν στεγνά σε διακοπές νερού σε όσους διαπιστευμένα είναι κακοπληρωτές, δηλαδή δεν πληρώνουν από… άποψη νοοτροπίας.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος έχει στα υπόψη του μία λίστα με τα ονόματα των κακοπληρωτών αυτών αφού όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, στην μικρή κοινωνία όπου ζουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χρέη της ΔΕΥΑΔ φτάνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ και η δημοτική επιχείρηση την τελευταία τριετία στο χείλος του γκρεμού, ψάχνοντας τρόπους για τη διάσωση της.

Και ο βασικός λόγος για την οικονομικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει είναι η κακή διαχείριση των περασμένων ετών, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ανοχή της στρατηγικής του «δεν πληρώνω».


Πηγή