Δυτική Αχαΐα: To μήνυμα του Σπύρου Μυλωνά για την νέα σχολική χρονιά

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή. Πολύ περισσότερο φέτος που αυτό το ξεκίνημα γίνεται μέσα στις δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Οι σκέψεις όλων μας αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στις σχολικές κοινότητες.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των βαθμίδων θα ήθελα να πω το πιο ουσιαστικό. Η κατάκτηση της γνώσης είναι ένας αγώνας δύσκολος και μαζί μοναδικός. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στην απελευθέρωση του ανθρώπου, είναι ο δρόμος που φτιάχνει τις προϋποθέσεις για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και για να αλλάξουμε τον κόσμο. Κι ακόμα, στη διάρκεια της ζωής, ένα μόνο στοιχείο δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς και ποτέ. Είναι η γνώση.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται και πάλι να δώσουν μέσα στην τάξη το δικό τους αγώνα. Είναι οι φορείς της γνώσης που θα μεταδοθεί στους μαθητές, είναι οι σημαντικοί διαμορφωτές της προσωπικότητας των παιδιών, είναι οι προπονητές της νεότητας που τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη όλη μας τη ζωή.

Οι γονείς με παιδιά στο σχολείο ξέρουν καλά ότι ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής τους δραστηριότητας σχετίζεται με τη μόρφωση των παιδιών τους. Ας τα υποστηρίξουν όσο καλύτερα μπορούν, γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση είναι η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον τους.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει στις δύσκολες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Απευθύνω έκκληση στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς. Ας τηρηθούν όλα τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί (μάσκες, ατομική καθαριότητα, κοινωνικές αποστάσεις) ώστε να μείνει το επιδημιολογικό φορτίο μακριά από τις σχολικές κοινότητες.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας κι εγώ προσωπικά διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ασφαλέστερη και αρτιότερη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. Αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα χωρίς την παραμικρή έκπτωση

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους.


Πηγή