ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ | ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΝ-ΠΕΖ, ΓΙΑ COVID-19 ΚΑΙ ΙΑΝΟ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ «ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ» ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ.ΧΑΡΔΑΛΙΑ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ κ.ΚΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ κ.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ «Ο κ.ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΕΣΤ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ,ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΆΛΛΩΝ , ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ , ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΙΝ – ΠΕΖ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Θανάσης Καραίσκος (Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΝΑΣΑ) Ο κ.Χαρδαλιάς είναι ο ίδιος αντιφατικός, γιατί μας έλεγε ότι έχουν γίνει 100ντάδες τεστ , και τώρα έρχεται να κλείσει τα περίπτερα. Πριν ελάχιστες ημέρες από τη Σάμο, ρώτησαν την ολλανδική κυβέρνηση, γιατί έκοψε τα ελληνικά νησιά; Η πρέσβης της Ολλανδίας απάντησε, ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάσχιστα τεστ, οπότε δεν υπάρχουν δεδομένα, Αυτό που ζητήσαμε επανειλημμένα ήταν τον ημερήσιο αριθμό τεστ που πραγματοποιούνταν στο αεροδρόμιο. Αντί αυτού, η απάντηση ήταν ρωτήστε τον ΕΟΔΥ. Όμως Η Πρέσβης της Ολλανδίας, το λέει ξεκάθαρα … Επανειλημμένα ρωτήσαμεμ γι έγινε με τους 47 άγγλους που έφυγαν. Απάντηση δεν παίρνουμε. Από την ελληνική κυβέρνηση υπάρχει σιωπή, για κάποιο λόγο ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ Θα συζητηθεί το θέμα σε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο τη Δευτέρα και αφορά τη λήψη μέτρων στα σχολικά λεωφορεία. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών, μιλάω για το σχολείο στη Παναγούλα, οι μαθητές πλέον είναι 530 στο σύνολο και παρατηρείται το φαινόμενο, η δημοπρασία που έγινε, για παράταση της σύμβασης του 2014, να υπάρχει πληρότητα 100% σε καθήμενους, έχουμε όμως και όρθιους. Η δική μας άποψη είναι, ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα λεωφορεία. Επίσης πρέπει να υπάρχει συνοδός γιατί ο οδηγός δεν μπορεί να ελέγξει και ειδικά τους όρθιους αν φοράνε μάσκα. Ο πρωθυπουργός χθες, εξήγγειλε αύξηση των λεωφορείων στην Αθήνα. Άρα βλέπουν το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο στην Αθήνα. Η τροχαία μπορεί να κάνει έλεγχο των όρθιων, όχι όμως της μάσκας Πρέπει να αναλάβει το κράτος αυτό το επιπλέον έξοδο. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΙΑΝΟΣ Υποτίθεται ότι έχει η Κέρκυρα πολιτική προστασία η οποία δεν κατέβηκε στα νησιά ποτέ. Η ΔΕΔΔΗΕ, έχει ευθύνη, αλλά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφέρεια επιτάσσει. Έχει το δικαίωμα αυτό Την τελευταία ημέρα, που περιμέναμε τον Ιανό, τότε έκανε έκκληση να έρθουν τα συνεργεία. Μα πως θα έρχονταν εκείνη την ημέρα; Μπορούσε να ασκήσει εξουσία η ΠΙΝ και όχι να κάνει έκκληση την τελευταία ήμέρα. Είχε ευθύνη και η ΔΕΔΔΗΕ. Αλλά η πολιτική προστασία είχε απόλυτη εξουσία κάτι που δεν το σκέφτηκαν ροφανώς Η κ, Κράτσα επέλεξε να είναι Αθήνα για το 1821 με την κ.Αγγελοπούλου, η πολιτική προστασία έμεινε στη Κέρκυρα , κι έμεινε εδώ η περιφέρεια, μονό με τον κ. Στασινόπουλο. Ευτυχώς δεν είχε πολλά νερά στην Ζάκυνθο, όπως στη Κεφαλονιά. Θα περιμένω να μάθω τις οριστικές απαντήσεις
——————

Η Απάντηση στην Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου που με επιστολή τους διαμαρτύρονταν για την ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από το Προξενείο της Ολλανδίας.

«Οι ταξιδιωτικές οδηγίες υπάρχουν για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την υγεία των Ολλανδών υπηκόων. Η συγκεκριμένη οδηγία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ covid στα νησιά. Επομένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μολύνσεων εκεί» σημειώνει η πρέσβης της Ολλανδίας StellaRonner- Grubacic, αφήνοντας αιχμές για την στάση της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη

Αναλυτικά η απάντησή της:

«Καταρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ για την επιστολή σας, την οποία έλαβα και έχω διαβάσει με προσοχή. Φυσικά λυπάμαι που διαβάζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε είχε τόσο αρνητικές συνέπειες για εσάς και τα μέλη της Ένωσής σας.

Η ολλανδική κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις συνέπειες που έχουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες και για το λόγο αυτό τις αλλάζει πάντα με προσοχή. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες υπάρχουν για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την υγεία των Ολλανδών υπηκόων. Η συγκεκριμένη οδηγία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ covid στα νησιά. Επομένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μολύνσεων εκεί.

Η Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για να θέσει αυτό το ζήτημα».


Πηγή