Θεόφιλος: “Εμπρησμός η φωτιά στον ΧΥΤΥ – Κάποιος ήθελε να κάνει κακό”

Θεόφιλος:

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος μίλησε την Δευτέρα το μεσημέρι στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτο στον Ionian Galaxy, για την φωτιά στον ΧΥΤΥ στην Παλοστή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου ξεκάθαρα: “Πρόκειται για εμπρησμό. Και πέρσι είχε πιάσει φωτιά και πριν δύο χρόνια είχε πιάσει φωτιά και έκαιγε η συγκεκριμένη περιοχή και γίνεται πεδίο για τους εμπρηστές για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Οταν έγινε το συμβάν έτρεξαν όλοι εκεί. Ο ΧΥΤΥ έχει φύλακα, όμως δέχθηκε τσίμπημα από σφήκα το Σάββατο το μεσημέρι και όση ώρα είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο Ληξουρίου εκείνη την ώρα που έλειψε μπήκε η φωτιά! Δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για την κατάσβεση ούτε εναέρια μέσα, αλλά ούτε και νερό. Η μόνη λύση είναι να πέσει χώμα και να σβήσει η φωτιά. Θεωρώ ότι σε δύο μέρες είχε γίνει κατάσβεση και δεν θα υπάρχει φωτιά. Κάνουμε την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τα μηχανήματα για να σβήσει η φωτιά. Αυτό που έγινε δεν έγινε απο αμέλεια, έγινε απο κάποιον που ήθελε να κάνει κακό.

Ανά οκτώ ώρες υπάρχει πυροσβεστικό του δήμου με πλήρωμα και θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά που είναι όλη μέρα εκεί για να βοηθήσουν. Όσον αφορά τα αέρια θα έρθουν αύριο να πάρουν μετρήσεις και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Από αύριο θα μπορεί να λειτουργήσει κομμάτι του ΧΥΤΥ και να γίνει η αποκομιδή των απορριμάτων.

Δεχθήκαμε μία επίθεση εδώ και τρεις μέρες με τις πυρκαγιές σε Λειβαθώ και τους Πρόννους και μετά με την φωτιά στον ΧΥΤΥ. Ο Δήμος Αργοστολίου “τρέχει” ανεξάρτητα αν έχει αρμοδιότητα στον ΧΥΤΥ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν. Και ένα ευχαριστώ στην Λαϊκή Συσπείρωση που έδειξαν ενδιαφέρον και ήρθαν στον χώρο του ΧΥΤΥ και ζήτησαν αν μπορούν να βοηθήσουν.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/ionian-galaxy-1}


Πηγή