ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΡΕΤΑΚΗ | «ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡ […]

– ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ| «ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ – ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ Ή ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ»

– ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ |»ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟ Α΄ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟ»

Κώστας Πέττας (Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ζακύνθου)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ|
«Καλή δύναμη και υπομονή να ευχηθώ, γιατί πολλοί από τους συμπολίτες μας έχουν τεράστιες ζημιές. Πρέπει να ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις στη κυβέρνηση, προσπάθησα να πιέσω κι από τη πλευρά μου ,στη κλειστή συνάντηση στη περιφέρεια, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών ,δημάρχου σωμάτων ασφαλείας και όσων διαχειριστήκαν τη κρίση της κακοκαιρίας Αυτό που τόνισα ήταν ότι λόγω του κορωνοιού ήμασταν από τους πρώτους νομούς που πάρθηκαν μέτρα… Πολλές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, πολλοί εργαζόμενοι δεν δούλεψαν, άλλες που άνοιξαν καταφεραν να πληρώσουν μόνο τα έξοδα. Ήρθε και η κακοκαιρία του Ιανού… το μέλλον τους είναι αβέβαιο Η κυβέρνηση θα πρέπει να πέσει πάνω από το νομό μας, να πάρει οριζόντια μέτρα, θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρξει απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ ή γενναία μείωση αυτού. Μια επιχείρηση αν πάρει την αποζημίωση θα είναι σε 2 χρόνια στην καλύτερη ή ένα σπίτι που δεν έχει στέγη… αυτά τα μέτρα πως θα ικανοποιήσουν τους πολίτες;»
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ |
«Δύο ημέρες πριν τον Ιανό, έγινε συνάντηση στη ΠΕΖ . Εκεί ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει και κατά πόσο είναι έτοιμο το νησί, όπως επίσης και τι περιμέναμε να έρθει. Βέβαια είχε προηγηθεί το δικό μου έγγραφο ερώτημα, για το κατά πόσο είναι έτοιμο το νησί … απάντηση δεν λάβαμε από το δήμαρχο, όπως δεν έχουμε λάβει για οτιδήποτε έχουμε ρωτήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο Ευτυχώς ο όγκος του νερού, δεν ήταν αυτός που ανέμεναν οι ειδικοί. Αν ήταν πιο έντονα τα φαινόμενα ή ήταν μέρα, θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Θα πρέπει να δοθεί λύση μεταξύ υφιστάμενων, προϊσταμένων, τεχνικών υπηρεσιών και κάποιος να συντονίσει όλες τις υπηρεσίες. Σαν τοπικό δεν ενημερωθήκαμε και ούτε είδαμε το αποφρακτικό να καθαρίζει. Την ημέρα της κακοκαιρίας, είδαμε άμεσες επεμβάσεις, όπου ήταν παρών και ο δήμαρχος Μετά τη συνάντηση στην αντιπεριφέρεια, έστειλα 2 έγγραφα, ένα στο δήμαρχο, ώστε να προβεί άμεσα σε ενέργειες στα νεκροταφεία Αγίας Παρασκευής και στο κεντρικό, όπως έστειλα και στη διατήρηση μνημείων στην Πάτρα, με φωτογραφικό υλικό, και ενημέρωσα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τη Πάτρα. Με πήρε η υπάλληλος, είμαστε σε επικοινωνία, ώστε να γίνουν οι ενέργειες και να δοθούν λύσεις στα μνημεία της πόλης μας. Ο κ.Χαρδαλιάς είπε ότι δεν δικαιολογεί το κράτος τέτοιο έξοδο. Έχουμε λοιπόν, ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου, που ζητάμε, η δημοτική αρχή να αποζημιώσει τους συμπολίτες μας, που πληρώνουν κάποια τέλη, για τους ιδιωτικούς τάφους. Όλα τα κονδύλια που θα δώσει η κυβέρνηση, όσα κι αν είναι, θα πρέπει ο δήμος να τα ξεζουμίσει και όχι να τα βάλει κάτω από το μαξιλάρι. Η Ζάκυνθος είναι 4ος προορισμός και δίνει στο κράτος μεγάλο ποσό στα φορολογικά έσοδα. Έτσι θα πρέπει και η πολιτεία, με όλες τις δυνάμεις της, να βοήθησει τη Ζάκυνθο μας. Ο κ. υπουργός το είπε ξεκάθαρα, να γίνουν τεχνικά δελτία για ν α μπουν τα ποσά στους κωδικούς. Δεν χρειάζονται ούτε μελέτες, ούτε γραφειοκρατία. Πρέπει όμως να καταβάλλουμε παραπάνω προσπάθειες αυτές τις ημέρες και αν χρειαστεί ας δοθούν και υπερωρίες. Θέλω να πιστεύω ότι προχωράνε τα τεχνικά δελτία, θα ζητήσω ενημέρωση από το δήμαρχο γιατί αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Στο τοπικό συμβούλιο όταν ξεκινήσαμε, ξεκινήσαμε με ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Είδαμε να έρχονται να καταθέτουν στο τραπέζι απόψεις… Υπήρχε ένα ενδιαφέρον , μια ομάδα νέων αντιδημάρχων ήταν δίπλα μας. Αυτές οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Δεν είναι δυνατόν αντιδήμαρχος πόλης να μην υπάρχει. Όλος ο όγκος προβλημάτων έχει πέσει σε εμένα, εχει δεκαπλασιαστεί η δουλειά μου, όμως πρέπει να βοήσει και ο δήμος».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) :
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent


Πηγή