Μήνυμα Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την νέα σχολική χρονιά

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νικόλαος Μουζακίτης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνει προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, η οποία σίγουρα θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ζούμε, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στις μαθήτριες και τους μαθητές για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά.

Επίσης, εύχομαι στους δασκάλους και στους καθηγητές καλή δύναμη στο δύσκολο αλλά τόσο ουσιαστικό, παιδαγωγικό τους έργο, αλλά και στους γονείς των μαθητών να βρίσκουν πάντα τη δύναμη παρά τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας να εξασφαλίζουν στα παιδιά τους όσα περισσότερα εφόδια μπορούν για το ταξίδι της γνώσης.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή, παγκόσμια, υγειονομική και οικονομική κρίση η οποία χρειάζεται ομαδική αντιμετώπιση και δουλειά. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, πρέπει ενωμένοι να τηρήσουν τα πρόσθετα μέτρα προστασίας και πρόληψης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την υγεία όλων μας.

Τα παιδιά μας, οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς πολίτες του τόπου μας, δηλαδή το αύριο της χώρας μας. Ας στηρίξουμε λοιπόν με κάθε μέσο τις προσπάθειες και τα όνειρά τους.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της Περιφέρειάς μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και λειτουργικού σχολικού περιβάλλοντος, που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας, και θα είμαστε πάντοτε αρωγοί, στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας.

Παιδεία και πολιτισμός είναι τα μεγάλα εφόδια, με τα οποία θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε την επιθυμητή ανάκαμψη της χώρας μας.

Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία, δημιουργική διάθεση και προπαντός τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!”.


Πηγή