Νεκροταφείο κάδων και απορριμματοφόρων κοντά στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και τον κ. Υπουργό Υγείας με θέμα «Νεκροταφείο κάδων και απορριμματοφόρων κοντά στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας».

"Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν αντικρίζει κανείς στο χώρο της «ΑΓΡΟΤΕΚ» στη Συντριάδα Πύργου Ηλείας. Ο χώρος της «ΑΓΡΟΤΕΚ», που ανήκει στον δήμο, έχει να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά, εδώ και χρόνια και συνήθως, αποτελεί λύση ανάγκης: Μετατρέπεται σε ευκαιριακή «χαβούζα» της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Εκεί έχουν μεταφερθεί -δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης, δεκάδες κατεστραμμένοι κάδοι και κάποια παλιά απορριμματοφόρα. Όπως πληροφορηθήκαμε από ντόπιους κατοίκους, εκεί πρόκειται να μεταφερθεί ο όρχος των οχημάτων του δήμου, που σήμερα βρίσκεται στο παλιό νοσοκομείο, εντός του οικιστικού ιστού. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές, τότε από το παλιό νοσοκομείο θα φύγουν τα απορριμματοφόρα για να βρεθούν δίπλα στο νέο νοσοκομείο της πόλης, πράγμα που, όπως μαθαίνουμε, θα εγείρει τις εύλογες αντιδράσεις των στελεχών του νέου νοσοκομείου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να διασφαλίσετε τις αρμόζουσες συνθήκες υγείας και ασφάλειας των πολιτών της ως άνω περιοχής, απομακρύνοντας τα παραπάνω υλικά, που όντας δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης, αποτελούν εστία ρύπανσης;

Ο Ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ"


Πηγή