Ξεκίνησε η σχολική χρονιά: Αγιασμός, μάσκες και νέα βιβλία

Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα , τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί επιβάλλεται να χρησιμοποιούν τη μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία.

Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Τα παιδιά είχαν ειδοποιηθεί για τις ώρες προσέλευσης στο χώρο του σχολείου παρέλαβαν τα βιβλία τους και τις μάσκες τους, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις για τα νέα δεδομένα και περίπου στις 11: 00 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός, με κάποιους από τους μαθητές και του εκπαιδευτικούς.

Στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας παρευρέθηκε ο δήμαρχος κος Χ. Καλός, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος.

Ο Δήμαρχος ρώτησε τους μαθητές πως νιώθουν με τις μάσκες , τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και έκανε μια αναφορά, ως όφειλε στα σκουπίδια που επιτέλους απομακρύνθηκαν δίπλα από τα σχολεία.


Πηγή