Πάτρα: Ήρωες οι πυροσβέστες και οι εθελοντές – Πού καταλήγουν οι έρευνες για τη φωτιά;

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή των Συχαινών, στην Πάτρα, άφησε τα δικά της σημάδια και στέρησε έναν πνεύμονα πρασίνου για την πόλη.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε καίγοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης σταμάτησε χάρις στις υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών που βρίσκονταν εκεί όλη τη νύχτα, αλλά και στους 56 εθελοντές που ήταν στο πλευρό τους και τους βοηθούσαν.

Ανάμεσα σε αυτούς και 12 οπαδοί των Nortenos της Παναχαϊκής που πήγαν μάλιστα και νερά στους πυροσβέστες, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την αλληλεγγύη και το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που τους διακατέχει.

Η συνεισφορά των εθελοντών ήταν μεγάλη, όπως άλλωστε και των ανδρών της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τον απόηχο της πυρκαγιάς και τις έρευνες που γίνονται, η φωτιά ήταν αρκετά επικίνδυνη και αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών δεν θα σώζονταν σπίτια από τις φλόγες.

Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια που παραμένει και θα πρέπει να απαντηθεί από τις έρευνες του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πάνω σε αυτό όλα δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση εμπρησμού. Σύμφωνα με πληροφορίες πυροσβεστική και αστυνομία γνωρίζουν το προφίλ του δράστη που υποψιάζονται, ωστόσο ψάχνουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν.

Κάτι που έως τώρα δεν έχουν κατορθώσει. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται. Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή ξεσπούν πυρκαγιές.


Πηγή