Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στους πρώην Μύλους του Αγίου Γεωργίου

Μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο του νέου τερματικού σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, στους πρώην Μύλους του Αγίου Γεωργίου, σε ένα από τα χαρακτηριστικά βιομηχανικά κτίρια της παραλιακής ζώνης που ήταν εδώ και χρόνια αναξιοποίητο.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και ήδη οι πρώτοι πυλώνες του νέου σταθμού έχουν σηκωθεί. Τα συνεργεία του ανάδοχου μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε μετά τον κορωνοϊό και την πανδημία βρίσκονται σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Μέσα σε τρεις μήνες από τώρα θα κατασκευαστεί το σύνολο των τσιμεντένιων πυλώνων και πάνω τους θα στηριχθεί ένα μεγάλο μεταλλικό στέγαστρο που ήδη φτιάχνεται σε βιομηχανία της Πάτρας.

Πάντως, οι σημαντικότερες παρεμβάσεις θα γίνουν στο κτίριο των παλαιών Μύλων του Αγίου Γεωργίου το οποίο θα μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από τρια ξεχωριστά κτίρια. Η δομή του κτιριακού συγκροτήματος με βάση τη μελέτη που υλοποιείται θα έχει ως εξής:

Στον ακάλυπτο χώρο του συγκροτήματος θα υπάρξει ο χώρος κίνησης και στάθμευσης των οχημάτων.

Στο πρώτο εξαώροφο κτίριο θα διαμορφωθεί ο κεντρικός χώρος του σταθμού, ενώ στο δεύτερο τριώροφο κτίριο θα δημιουργηθούν αίθουσες συνεδριάσεων. Στο τρίτο κτίριο θα χωροθετηθούν βοηθητικοί χώροι.

Η μελέτη προβλέπει την αξιοποίηση χώρων για τη δημιουργία ενός μίνι εμπορικού κέντρου, όπου εκεί θα εγκατασταθούν καταστήματα, καφέ και υπηρεσίες για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την μελέτη δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση του βιομηχανικού χαρακτήρα του κτιρίου, ενώ αντίθετα θα υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε η αισθητική του εικόνα να ταιριάζει με το ύφος της περιοχής, αλλά και την ιστορία του ακινήτου.


Πηγή