Πάτρα: Μηδέν βοήθεια από το κράτος στο μικρό “θαύμα” του Παμπελοποννησιακού

Μπορεί το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας να έχει καθιερωθεί ως ένα από τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας που φήμη του και το βεληνεκές του να έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος.

Όμως το γεγονός αυτό δεν έχει από ότι φαίνεται ταράξει τα νερά των εκάστοτε κυβερνώντων, έτσι ώστε να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται και να ξεκινήσουν να κάνουν τα δέοντα, πληρώνοντας έστω και κάποια από τα χρήματα που προβλέπονται στην σύμβαση παραχώρησης.

Όλα αυτά τα χρόνια η προσπάθεια που έχει γίνει βασίζεται αποκλειστικά σχεδόν στις δυνάμεις και στους πόρους του Δήμου. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 100.000 ευρώ που είναι να δίνονται κάθε χρόνο στο Στάδιο για την κάλυψη ενός μέρους των εξόδων του.

Αυτό προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης. Η μετατροπή έτσι ενός εγκαταλειμμένου Σταδίου, έτσι όπως κατά κοινή ομολογία το παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή, σε ένα στάδιο που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις (βλέπε το ανοικτό πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου), έγινε χωρίς καμία κρατική βοήθεια.

Ο κόμπος όμως έχει φτάσει στο κτένι. «Δεν είναι ότι δεν μας δίνονται τα χρήματα των 100. 000 ευρώ που προβλέπει η σύμβαση» τονίζει ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, Βασίλης Ζώτος. «Είναι ότι δεν έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια τίποτα από το κράτος».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοικούσας επιτροπής και της αρμόδιας αντιδημαρχείας Παιδείας και Αθλητισμού, το Στάδιο για να συντηρηθεί και να καλύψει τα έξοδα του, χρειάζεται κατά μέσο όρο ένα ποσό που φτάνει τα 500.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 100.000 ευρώ τον χρόνο φτάνουν τα έξοδα του μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα. «Δεν γίνεται το κράτος, όχι μόνο να μην κάνει τα δέοντα που προβλέπει η σύμβαση, αλλά να αφήνει έτσι το τρίτο μεγαλύτερο Στάδιο της χώρας, χωρίς καμία χρηματική βοήθεια» τονίζει ο κ. Ζώτος.

Στο μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια όπου ο Δήμος πραγματοποίησε ένα μικρό θαύμα σε ότι αφορά το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ταυτόχρονα γίνονται και έργα που συντελούν στην βελτίωση και στην αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης. Πουθενά το κράτος.

Πέρα όμως από το χρηματικό, σημαντικό πρόβλημα υπάρχει και με το έμψυχο δυναμικό που απασχολεί το Στάδιο το οποίο είναι ελάχιστο, σε σύγκριση με τις ανάγκες. Οι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν τα οχτώ με δέκα άτομα.

Και έτσι στην διοικούσα επιτροπή του Σταδίου περιμένουν πώς και πώς την έναρξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για να έρθουν άτομα που να ενισχύσουν το προσωπικό.


Πηγή