Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο των 5 χιλιομέτρων

Ένα από τα έργα που ήταν στην τελική ευθεία για να υλοποιήσει ο δήμος και να ξεκινήσει, είναι αυτό του παραλιακού ποδηλατοδρόμου, στην Πάτρα.

Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν από την αφετηρία, στη διασταύρωση των οδών Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος είναι μήκους πέντε χιλιομέτρων, εντός της αστικής ζώνης και θα καταλήγει στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα, για να ενώνεται στη συνέχεια με αυτόν του Νότιου Πάρκου.

Θα εκτείνεται από την Πλαζ μέχρι το Νότιο Πάρκο και θα διέρχεται μέσω των παραλιακών δρόμων Ηρώων Πολυτεχνείου, Όθωνος – Αμαλίας και Ακτής Δυμαίων.

Θα είναι διπλής κυκλοφορίας, θα διαθέτει κράσπεδο ώστε να διαχωρίζεται από τον δρόμο, καθώς και σύγχρονη σήμανση.

Το έργο αυτό θα συνδέει το θαλάσσιο μέτωπο με το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, μέσω των κάθετων ποδηλατοδρόμων που περιλαμβάνει η ανάπλαση του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα θα συνδέεται και με τη βόρεια πλευρά της παραλιακής ζώνης της αχαϊκής πρωτεύουσας, μέσω του ποδηλατοδρόμου του Έλους της Αγυιάς (είναι να φτιαχτεί) και της Πλαζ.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναδόχου, θα είναι έτοιμος να δοθεί για χρήση σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Πρόκειται για ένα όνειρο δεκαετιών για τους Πατρινούς ποδηλάτες που επιτέλους μπήκε σε τροχιά υλοποίησης και το οποίο αναμένεται να βοηθήσει την προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για την ανάδειξη του ποδηλάτου ως βασικού μεταφορικού μέσου εντός της πόλεως.


Πηγή