Πάτρα: Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το θέμα του κορωνοϊού στις σχολικές κοινότητες

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την κατάσταση στα σχολεία και στις σχολικές κοινότητες, με φόντο πάντα τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος και ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Κώστας Γιαννόπουλος.

Στη σύσκεψη απαντήθηκαν από τον κ. Παναγιωτακόπουλο αρκετά από τα ερωτηματικά που υπήρχαν για το τι γίνεται στα σχολεία σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού και τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να έχει η κάθε υπηρεσία.

Από πλευράς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης έχουν οριστεί σε κάθε σχολείο υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την τήρηση των μέτρων για την προστασία κατά του κορωνοϊού, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα σταλούν επόπτες από την υπηρεσία Περιφερειακής Διεύθυνσης για το όλο θέμα, κατόπιν υποδείξεως των εκπαιδευτικών φορέων.

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση σίγουρα αυτή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε φέτος στα σχολεία όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι από κάθε άποψη και να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα και το πρωτόκολλο» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας μιλώντας στο patrasevents.gr για τη σύσκεψη.


Πηγή