Πάτρα: Το αργότερο έως το καλοκαίρι του ’21 ξεκινούν οι εργασίες στο Εργοστάσιο Τέχνης

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της αναδιαμόρφωσης και ανακαίνισης του Εργοστασίου Τέχνης, στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα.

Η μελέτη από πλευράς δήμου και Αντιδημαρχίας Έργων είναι εδώ και αρκετό καιρό έτοιμη, ωστόσο, το έργο έχει καθυστερήσει λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών που έγιναν ακόμα πιο χρονοβόρες μέσα από την πανδημία. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

Στόχος είναι η πλήρη αναδιαμόρφωση του λεηλατημένου και εγκαταλελειμμένου Εργοστασίου Τέχνης, του προκατασκευασμένου λυόμενου θεάτρου (χωρητικότητας 800 θεατών) που είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006.

Το έργο μπαίνει έτσι σε ένα τελικό στάδιο ωρίμανσης και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι εργασίες εφόσον όλα πάνε καλά και βγει ο ανάδοχος χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, θα έχουν ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021.

Εκτός των εργασιών που είναι να γίνουν στους εσωτερικούς του χώρους που έχουν καταστραφεί πλήρως θα υλοποιηθούν και εργασίες στους προαύλειους χώρους του, αφού στόχος είναι η αξιοποίησή τους για τη διοργάνωση υπαίθριων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την πιο κατάλληλη χρονική στιγμή

Το Εργοστάσιο Τέχνης έρχεται έτσι για να ενισχύσει τις πολιτιστικές υποδομές του δήμου, στην πιο κατάλληλη ίσως χρονική περίοδο.

Το κτίριο του θεάτρου «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου "φωνάζει" SOS πλέον, είναι ανάγκη να προχωρήσει το έργο της συντήρησής του από το υπουργείο Πολιτισμού, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρχει ένα θέατρο που να το αντικαταστήσει.

Για αυτό και οι εργασίες του Εργοστασίου Τέχνης είναι άμεσα συνδεδεμένες με το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αναδιαμόρφωση του πρώτου, για να προχωρήσουμε στη συντήρηση του δεύτερου.

Πάτρα: Το αργότερο έως το καλοκαίρι του ’21 ξεκινούν οι εργασίες στο Εργοστάσιο Τέχνης

Αλλάζει ύφος η νότια πλευρά της πόλης

Το ανακαινισμένο Εργοστάσιο Τέχνης θα δώσει σίγουρα μία νέα πνοή στην παράκτια γραμμή της Ακτής Δυμαίων που μέχρι σήμερα ήταν ένα ντόμινο από εγκαταλελειμμένα πρώην βιομηχανικά κτίρια, μετά από το έργο της ανακαίνισης των κτιριακού συγκροτήματος των Παλαιών Σφαγείων που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ακολουθούν οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ που θα μετατραπούν σε έναν πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής και στη συνέχεια εφόσον όλα πάνε καλά και δεν αλλάξει κάτι, το σχέδιο για την αναβάθμιση του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου.


Πηγή