Πύργος: Πατέρας κατήγγειλε την προσπάθεια αρπαγής του γιου του

Έντονη είναι η ανησυχία των γονιών στην πόλη του Πύργου για ακόμα μια φορά μετά από αρκετό διάστημα, αφού το βράδυ του περ. Σαββάτου λευκό βαν δίχως πινακίδες προσπάθησε σε κεντρικό σημείο της πόλης να προσεγγίσει μια παρέα παιδιών με σκοπό την αρπαγή, κάτι που χάρη στην άμεση αντίληψη των παιδιών δεν επετεύχθη. Σε κινητοποίηση άμεσα οι αστυνομικές αρχές, που εξετάζουν μια ακόμα υπόθεση απόπειρας αρπαγής μέσα σε ελάχιστο διάστημα.

Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστή σε αρκετούς γονείς μέσω ανάρτησης που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο πατέρας ενός εκ των παιδιών που βίωσαν την τρομακτική αυτή στιγμή. Μέσω της ανάρτησής του ο πατέρας ζήτησε αρχικά από όλους τους γονείς να δείχνουν μεγάλη προσοχή στα παιδιά τους όσο αυτά βρίσκονται έξω, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σε όσα συνέβησαν στον γιο του και την παρέα του το προηγούμενο βράδυ.

Το περιστατικό

Όπως γνωστοποίησε ο πατέρας, ήταν περίπου 10:30 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου όταν ο γιος του επέστρεφε στο σπίτι του ύστερα από βόλτα στην πλατεία με τέσσερις φίλους του. Τη στιγμή που τα παιδιά βρίσκονταν στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου Πύργου και όδευαν το καθένα προς το σπίτι του, στο σημείο εκείνο κινούνταν και ένα λευκό βαν δίχως πινακίδες. Το βαν αυτό πλησίασε κοντά στα παιδιά, με το δράστη εντός αυτού να απευθύνεται στα παιδιά ζητώντας τους να τους κάνει μια ερώτηση –«παιδάκι έλα να σε ρωτήσω» ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του.

Τα παιδιά έχοντας στο μυαλό τους όσα συνέβησαν ελάχιστο καιρό πριν στην Ηλεία με απόπειρες αρπαγής ανηλίκων και φέρνοντας στο νου τους το βασικό κανόνα των γονιών τους που είναι να μην μιλούν σε ξένους, ξεκίνησαν να τρέχουν για να ξεφύγουν από το βαν το οποίο δεν σταμάτησε να τους ακολουθεί, παραβιάζοντας ακόμα και δρόμους μονής κατεύθυνσης με αντίθετο ρεύμα. Για καλή τους τύχη τα παιδιά βρέθηκαν κοντά στην πολυκατοικία ενός από την παρέα, με αποτέλεσμα να προλάβουν να μπουν σε αυτή και να κλείσουν την πόρτα πίσω τους προκειμένου να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η καταγγελία

Άμεσα έγινε γνωστό από τα παιδιά το γεγονός της απόπειρας αρπαγής, με τον πατέρα του ενός αγοριού που προέβη και στη συγκεκριμένη δημοσίευση στο Facebook να είναι αυτός που κατέφυγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας προκειμένου να αναφέρει το γεγονός όπως του υπέδειξαν τα παιδιά. Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, η οποία εξετάζει με προσοχή την υπόθεση.

patrisnews.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Σεπτεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία