Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι εδώ – Κανονικά θα διεξαχθεί το καρναβαλικό φεστιβάλ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Καρναβαλικό Φεστιβάλ της Πάτρας και αυτό είναι οριστικό, με τον Καρναβαλικό Οργανισμό να βρίσκεται σε "πυρετό" προετοιμασιών για τις δράσεις που είναι να συμπεριληφθούν στην εκδήλωση.

Όπως είχε γίνει γνωστό η αύξηση των κρουσμάτων και η διασπορά της Covid-19 είχε θέσει σε αμφιβολία τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης έλεγαν ότι το πιθανότερο ήταν να ακυρωθεί.

Όμως η καλή πορεία της περιοχής στην επιδημία έπαιξε τον δικό της ρόλο και έτσι το καρναβαλικό φεστιβάλ της Πάτρας θα γίνει κανονικά στις 21 με 27 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Μάλιστα μέχρι την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Καρναβαλικό Οργανισμό όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα συμπεριληφθούν στο φεστιβάλ.

Η μόνη διαφορά, σε σχέση με αυτά που έχουν προγραμματιστεί είναι ότι δεν θα έρθουν στην Πάτρα οι Ιταλοί από την Περιφέρεια της Απουλίας, με την οποία είναι να διεξαχθεί αυτή η εκδήλωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Spark.

Ο λόγος του μη ερχομού των Ιταλών στην πόλη έχει να κάνει βέβαια με τον φόβο του κορωνοϊού και της μη διασποράς. Έτσι οι εκδηλώσεις που θα συμπεριληφθούν στο φεστιβάλ θα αφορούν μόνο την Πάτρα.

Εννοείται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του θα τηρηθούν με ακρίβεια τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ το πρόγραμμα θα είναι τέτοιο έτσι ώστε να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και οι συνωστισμοί.

Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr πρόκειται για μία ποικιλία από δράσεις που αφορούν το θέατρο δρόμου, τον χορό, τη μίμηση, τη μουσική, ακροβατικά δρώμενα, ενώ στο Καρναβαλικό Συνεργείο έχουν ήδη ετοιμάσει κάποιες κατασκευές που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας όμως επίκεντρο της διοργάνωσης θα είναι τα Παλαιά Σφαγεία τα οποία είναι έτοιμα και μέσα στις επόμενες ημέρες είναι να παραδοθούν σε χρήση.

Θυμίζουμε ότι εκεί θα εγκατασταθούν τα γραφεία του Καρναβαλικού Οργανισμού.


Πηγή