Απεργία στα «Coffee Island» -Κινητοποίηση στις αποθήκες της Πάτρας

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με ανακοίνωσή του, «στηρίζει και καλύπτει τη νέα 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας στο εργοστάσιο της COFFEE ISLAND (παραγωγή και αποθήκη) για την Πέμπτη 1/10 απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των δύο εργαζομένων».

Όπως αναφέρει το ΕΚΠ, «δεν κάνουμε πίσω! Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις της επιχείρησης ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ ΑΕ (COFFEE ISLAND), γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, που πέταξε στο δρόμο αγωνιστές συναδέλφους μας, γιατί σήκωσαν κεφάλι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και ταυτόχρονα διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στο χώρο δουλειάς».

Και τονίζει. «Δεν τρομοκρατούμαστε! Ξεκαθαρίζουμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης της εργοδοσίας και των μηχανισμών της απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές συναδέλφους μας θα πέσει πάλι στο κενό. Οι απειλές, τα μπραβιλίκια σε καταστήματα της COFFEE ISLAND στο κέντρο της Πάτρας, τα ηχητικά μηνύματα εκφοβισμού σε εργαζόμενους δεν μας πτοούν.

Θα ξαναπάρουν την απάντησή τους, όπως όλες τις προηγούμενες μέρες, που δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές μαζί με τα σωματεία τους και τη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας έδωσαν τη μάχη της απεργίας, της ενημέρωσης και της αλληλεγγύης για να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε! Η επιτυχία της προηγούμενης 24ωρης απεργίας στο εργοστάσιο, η ίδια η στάση των απολυμένων συναδέλφων μας, μας γεμίζει δύναμη για τη συνέχεια».

Καλούμε, συνεχίζει, «όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να σταθούν στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων τους, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα τους, όπως και έκαναν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις προηγούμενες μέρες. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας είναι στο πλευρό σας!»

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, καταλήγει, «μαζί με τα συνδικάτα έχει αποτελέσματα! Δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να διαμορφώσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς! Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους πρωτοπόρους αγωνιστές συναδέλφους μας, τους συνδικαλιστές, που καθημερινά σηκώνουν κεφάλι και παλεύουν για τα αυτονόητα, την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, όλα τα συνδικάτα να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή! Με τους αγώνες μας να ανακόψουμε την επίθεση της εργοδοσίας, να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας!»

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει και καλύπτει τη νέα 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας στο εργοστάσιο της COFFEE ISLAND (παραγωγή και αποθήκη) για αύριο Πέμπτη 1/10.

Όλοι στον αγώνα! Να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους!

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία