ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ| «Είμαστε με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται! […]

  • ΖΑΚΥΝΘΟΣ (PHOTO) |Κοινή διαμαρτυρία των μαθητών του 1ου και του 2ου Λυκείου | Ζητούν λιγότερα άτομα ανά τμήμα και περισσότερες καθαρίστριες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ|
Οι μαθητές έχουν δίκιο! Με τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους υπερασπίζονται την υγεία, τη ζωή τους και το δικαίωμα στη μόρφωση. Οι μαθητές έχουν δίκιο !Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, για τις άθλιες αίθουσες μέσα στις οποίες στοιβάζονται, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς προστασία για την υγεία τους. Δυο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση ούτε έλαβε ούτε λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Η Περιφερειακή Αρχή, έδειξε για άλλη μια φορά με ποιους είναι, καταψηφίζοντας τα αιτήματα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Ιόνια νησιά, χωρίς καμία πρόνοια για αύξηση των ελέγχων τήρησης μέτρων υγιεινής, διατηρώντας τη μεταφορά των μαθητών σε λεωφορεία με πληρότητα στο 100%, ενίοτε και με όρθιους, χωρίς καμία προσπάθεια να αναζητηθούν χώροι και να προετοιμαστούν για ενίσχυση της σχολικής στέγης. (Προτάσεις που είχε καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση, στο περιφερειακό Συμβούλιο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς). Όλα αυτά όμως, προϋποθέτουν προσλήψεις προσωπικού, αύξηση του κόστους και διάθεση κτιρίων χωρίς επιχειρηματική εκμετάλλευση, χωρίς κέρδος. Η περιφερειακή αρχή στρατευμένη με τα συμφέροντα των λίγων, ως πρόθυμος τοποτηρητής της κυβερνητικής πολιτικής, δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την προστασία της υγείας και της μόρφωσης των παιδιών μας. Οι μαθητές έχουν δίκιο! Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους!

  • Άμεση εξασφάλιση των κατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας, μέχρι 15 μαθητές και όχι ο ένας πάνω στον άλλο.
  • Άμεσες προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων για να αντιμετωπιστούν όλα τα κενά.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.
  • Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι μαθητές δεν είναι μόνοι και δεν πρέπει να είναι. Ως Λαϊκή Συσπείρωση, παίρνουμε θέση δίπλα στους μαθητές και στους αγώνες τους, για το αυτονόητο δικαίωμα μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών, για την ασφαλή δια ζώσης πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η νέα γενιά έχει ιδανικά και δύναμη να αγωνιστεί γι αυτά. Είμαστε μαζί τους.


Πηγή