Με 23 υπό κατάληψη σχολεία κλείνει η εβδομάδα για την Πάτρα και την Αχαΐα

Αμείωτο παραμένει τα κύμα των σχολικών καταλήψεων στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχολεία που βρίσκονταν υπό κατάληψη, σήμερα Παρασκευή, τελευταία ημέρα της εβδομάδας, σε όλο τον νομό, ήταν 23.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα η εβδομάδα ξεκίνησε με 25 σχολεία υπό κατάληψη, ενώ κατά τη διάρκεια της ο αριθμός αυτός έφτασε τα 30.

Βρισκόμαστε, έτσι, στο ίδιο επίπεδο, με τους μαθητές να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε γυμνάσια και λύκεια της Πάτρας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες, με περισσότερες αίθουσες και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Από την άλλη δεκάδες γονείς πιέζουν τις διευθύνσεις των υπό κατάληψη σχολείων τους για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ τονίζουν ότι στα σχολικά αυτά συγκροτήματα δεν τηρούνται μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Η στάση των καθηγητών από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα, είναι κατά των καταλήψεων, όμως υποστηρίζουν τα περισσότερα από τα αιτήματα των μαθητών, πιστεύοντας ότι είναι δίκαια.

Στο μεταξύ το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο στα σχολεία της Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εντολή από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος να πέσουν οι τόνοι και να μην δυναμιτιστεί περαιτέρω η ατμόσφαιρα.


Πηγή