Δυτική Αχαΐα: Τρεις διαγωνισμοί για αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος

Τρεις σημαντικοί διαγωνισμοί, συνολικού προϋπολογισμού 594.800 ευρώ, υπογράφτηκαν σήμερα (8/10) από το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά, αφού προηγήθηκαν σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και είναι ήδη έτοιμοι να δοθούν στη δημοσιότητα.

Ο πρώτος διαγωνισμός, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, αφορά στην προμήθεια από το Δήμο απορριμματοφόρου τύπου πρέσας και χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων. Ο δεύτερος διαγωνισμός , με προϋπολογισμό 312.480 ευρώ, αφορά την προμήθεια μηχανήματος τύπου Γκρέϊντερ και ο τρίτος διαγωνισμός, προϋπολογισμού 132.320 ευρώ αφορά την επισκευή και συντήρηση αύλειων χώρων στα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Οι πιστώσεις για τους τρεις διαγωνισμούς είναι διασφαλισμένες από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί θα ενισχύσουν σημαντικά την τεχνική υποδομή του Δήμου τόσο σε επίπεδο αποκομιδής των απορριμμάτων όσο και σε τομείς όπως οι παρεμβάσεις σε κοίτες και όχθες χειμάρρων, στην αγροτική οδοποιία, στους καθαρισμούς ακτών κ.λ.π. Τέλος ο ενιαίος διαγωνισμός για τις παρεμβάσεις στους αύλειους σχολικούς χώρους επιτρέπει να αναπτυχθεί ένα συνολικότερο σχέδιο εργασιών τερματίζοντας μια εποχή αποσπασματικών επεμβάσεων με απ’ ευθείας αναθέσεις για εργασίες στα σχολεία.

«Οι τρεις διαγωνισμοί είναι ένα βήμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών που θέλει να παρέχει ο Δήμος στους δημότες» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Ενισχύουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό του Δήμου ώστε να αναβαθμιστούν οι καθημερινές δυνατότητες παρέμβασής μας σε ένα σύνολο ευρύ σύνολο προβλημάτων ενώ ταυτόχρονα προωθούμε ένα πρώτο και σχεδιασμένο πρόγραμμα αναβάθμισης στις αυλές των σχολείων. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά η προσπάθειά μας αδιάκοπη» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.


Πηγή