Δυτική Ελλάδα: Μουσικό εργαστήριο για νέους από 16 έως 35 χρόνων

Μουσικό εργαστήριο πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CROSS THE GAP- ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΟ: “Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη”. Μια από τις δράσεις του έργου είναι η λειτουργία του μουσικού εργαστηρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν νέα άτομα με ή χωρίς αναπηρίες. Μέσα από τη δημιουργική εμπειρία του εργαστηρίου προωθείται η ενεργός κοινωνική ένταξη για όλους χωρίς περιορισμούς ή φραγμούς.
Το CROSSTHEGAP είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία νέων μοντέλων παρέμβασης για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων στην Ιταλία και στην Ελλάδα, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα με την ευρύτερη πραγματοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά από συνεδρίες με στόχο τη σύνθεση και δημιουργία μουσικής. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα συμμετέχουν όλοι οι συμμετέχοντες.

Ειδικότερα, το μουσικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Ηλείας. Οι συνεδρίες είναι συνολικής διάρκειας 60 ωρών και θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα οκτώ εβδομάδων (Οκτώβριος – Νοέμβριος). Δυνατότητα συμμετοχή έχουν 15 εκπαιδευόμενοι, ηλικίας από 16 έως 35 ετών, ενώ με τη λήξη των συνεδριών θα πραγματοποιηθεί ανοικτή μουσική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν οι εργασίες του εργαστηρίου. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για όσους θα συμμετέχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://forms.gle/jtHdyXXDKBbEUryi6 ή να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής στο e-mail:[email protected], μαζί με τα εξής δικαιολογητικά
– Πτυχίο από ωδείο ή μουσικό σχολείο (εφόσον διατίθεται)
– Βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων μουσικής(εφόσον διατίθεται)
– Βιογραφικό σημείωμα(εφόσον διατίθεται)

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι μέχρι την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο CROSS THE GAP του διακρατικού Προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος Όροφος, Πύργος) ή στα τηλέφωνα 2621360508 (Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας) και 2621360442 (Διονυσία Γιαννακουλοπούλου) ή στην ιστοσελίδα του έργου: https://crossthegap.eu


Πηγή