Η Ώρα Πατρών σχετικά με τις παρεμβάσεις στα κοιμητήρια, το αποτεφρωτήριο και το χώρο για πολιτικές κηδείες

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών αναφέρει:

"Είχαμε την ευκαιρία σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να θίξουμε ζητήματα που σχετίζονται με την ανυπαρξία χώρων τέλεσης πολιτικής κηδείας, με την καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης του Δήμου για δημιουργία αποτεφρωτηρίου αλλά και με προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων.

Περιμέναμε απαντήσεις από τη δημοτική αρχή αλλά ομολογούμε, ότι η πραγματικότητα μας ξεπέρασε. Με κατατεθειμένη τροπολογία η κυβέρνηση πρόκειται να εκχωρήσει τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή στην Εκκλησία.

Όπως ανέδειξαν ο τοπικός – και όχι μόνο -Τύπος και οι πρώτες αντιδράσεις της ΚΕΔΕ η συγκεκριμένη τροπολογία αφαιρεί πολύτιμους πόρους από τους Δήμους. Εξίσου σημαντικό ζήτημα, ωστόσο, αναδεικνύεται και η οπισθοχώρηση στο ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, ζήτημα που ομολογουμένως αντιμετώπισε άτολμα και η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναμένουμε από τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες αφενός ώστε να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία αφετέρου να δημιουργήσει χώρους και διαδικασίες τέλεσης πολιτικής κηδείας, κάτι που επιτυχώς έχει κάνει με τους πολιτικούς γάμους, όπως και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης του αποτεφρωτηρίου".


Πηγή