Κρίνεται το μέλλον του Προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα – Σύσκεψη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον της επέκτασης της γραμμής του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα, πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στη σύσκεψη αυτή θα αποφασιστεί αν το τρένο του Προαστιακού φτάσει στην Κάτω Αχαΐα, όπως έχει ζητήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και οι φορείς της περιοχής, αλλά όπως ήταν και το σχέδιο του όλου έργου.

Θυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι το σενάριο για τα δρομολόγια Πάτρα – Κάτω Αχαΐα, με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή τη στιγμή και για αυτό το τρένο φτάνει έως στα Καμίνια.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των φορέων της περιοχής, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με την ηγεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να βρεθεί λύση.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος, περιμένει τηλέφωνο και την παρέμβαση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ την Δευτέρα, ελπίζοντας στην ειλικρίνεια του και την θετική αποδοχή του αιτήματός που έχει υποβληθεί.


Πηγή