Νοσοκομείο Πύργου: Ανησυχία προκαλεί η παραίτηση δύο γιατρών

Έγγραφο στην 6η ΥΠΕ για τους ιατρούς της ΜΕΘ Πύργου – Ελλείψεις και σε άλλα τμήματα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, αφού δύο γιατροί υπέβαλαν την παραίτησή τους με αποτέλεσμα πλέον να είναι άμεση η αντικατάστασή τους.

Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος, χθες απέστειλε έγγραφο προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, προκειμένου να εξευρεθεί κάποια λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι ελπίζει να αντικατασταθούν πολύ σύντομα οι γιατροί που παραιτήθηκαν, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, που είναι από τις πιο ευαίσθητες μονάδες του νοσηλευτικού Ιδρύματος. Με την παραίτηση των δυο ιατρών, μένουν στην ΜΕΘ μόλις δυο ιατροί, και φυσικά δεν βγαίνουν ούτε τα ωράρια, ούτε οι εφημερίες.

Πολλές οι ελλείψεις

Πέρα από την ΜΕΘ στον Πύργο, υπάρχουν προβλήματα και στις άλλες κλινικές του γενικού νοσοκομείου Ηλείας, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να δώσει λύσεις σε αυτές. Συγκεκριμένα είχαμε πρόσφατα την παραίτηση μιας καρδιολόγου, υπήρξε η παραίτηση του κ. Ρούμπη, από την ορθοπεδική, ενώ πολύ σύντομα θα φύγει και ο κ. Χαντί, επίσης από την ορθοπεδική, οπότε θα μείνουν δύο μόνο ιατροί στην συγκεκριμένη κλινική (ευτυχώς πρόσφατα είχαμε την πρόσληψη ιατρού στην ορθοπεδική, που «μετριάζει» κάπως το πρόβλημα). Και πέραν αυτού, μέχρι το τέλος του έτους είναι πιθανό να αποχωρήσουν και άλλοι ιατροί, λόγω σύνταξης και κάποιων άλλων γεγονότων, με αποτέλεσμα ο διοικητής του νοσοκομείου να …τρέχει και να μη φτάνει, όσον αφορά τις αιτήσεις που κάνει για τη στελέχωση του νοσοκομείου με νέο ιατρικό δυναμικό.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά φαίνεται ξεκάθαρα, ότι τα νοσοκομεία στην Ηλεία δεν είναι θελκτικά για τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχή προβλήματα σχεδόν σε όλες τις κλινικές. Όλοι ξέρουμε τι έχει γίνει με την παθολογική κλινική τόσο στον Πύργο, όσο και στην Αμαλιάδα, όπου υπάρχουν και εκεί σοβαρά προβλήματα, ενώ έλλειψη ιατρών υπάρχει και στην μαιευτική.

patrisnews.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία