Πάτρα – Κορωνοϊός: Απροστάτευτοι νιώθουν οι εργαζόμενοι στο ΠΓΝΠ, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού, αφού σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Μάλιστα, έχουν παρθεί νέα μέτρα για την περιοχή, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής δημοσιεύθηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας, που κατατάσσει την Αχαΐα στο επίπεδο 3.

Τα πράγματα, όμως, ίσως είναι πιο άσχημα από όσο φανταζόμαστε, όσον αφορά τη διασπορά της Covid-19. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η καταγγελία εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο patrasevents.gr.

Όπως αναφέρουν σήμερα το μεσημέρι, ένας γιατρός στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από σχετικό τεστ που έκανε.

Ωστόσο, από εκείνη την ώρα, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, κανένα μέτρο από όσα προβλέπονται δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο χώρος δεν απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο, αλλά τον καθάρισαν με χλωρίνες οι καθαρίστριες που εργάζονται εκεί. Επίσης, δεν τους δόθηκε η σωστή μάσκα που πρέπει να φοράνε σε τέτοιες περιπτώσεις και γενικά όλα λειτουργούν σαν να μη συνέβη τίποτα.

"Φοβόμαστε να πάμε στη δουλειά μας, δεν νιώθουμε ασφαλείς", δηλώνουν οι εργαζόμενοι. "Είμαστε απροστάτευτοι".

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν συνολικά 27 κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα, που κατανέμονται ως εξής: 8 στην Αχαΐα, 11 στην Αιτωλοακαρνανία και 8 στην Ηλεία.


Πηγή