Σύλλογος Αλισσαίων Πείρος προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Πότε θα φτάσει το τρένο;»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος Αλισσαίων Πείρος προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Κύριοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ και δύο χρόνια περιμένουμε τον περιβόητο προαστιακό να έρθει στην Δυτική Αχαΐα, Αλισσό και Κάτω Αχαΐα.

Δυστυχώς παρότι τα έργα που έγιναν και δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παρότι τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις, τις φιέστες εγκαινίων τίποτα κύριε πρόεδρε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είδαμε πλην δύο δρομολογίων που ξεκίνησαν να έρχονται στον Αλισσό και Κάτω Αχαΐα αλλά σταμάτησαν λόγω κορωνοϊού.

Μετά από την επανέναρξη των δρομολογίων έχει εξαιρεθεί η στάση του Αλισσού και Κάτω Αχαΐας με πρόσχημα την ταχύτητα του συρμού που εμποδίζει όπως ισχυρίζεστε χρονικά με την γραμμή του Ρίου.

Ακόμα ισχυρίζεστε ότι υπάρχει εισαγγελική διάταξη λόγω δυστυχήματος στην δεκαετία του 1980. Όμως κύριοι από τότε μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής και κυρίως την ηλεκτρονική φύλαξη των διαβάσεων.

Επομένως δεν υφίσταται ο λόγος αυτής της εισαγγελικής παραγγελίας να ανακληθεί η διάταξη γιατί έχει εκσυγχρονιστεί το δίκτυο και δεν υπάρχουν οι αιτιάσεις αυτής της διάταξης αν θέλετε βέβαια πραγματικά να έρθει ο Προαστιακός στην Δυτική Αχαΐα, στον τόπο που πολλές φορές έχουμε νιώσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχα να παρέμβετε δυναμικά και έντονα ώστε οι κάτοικοι Αλισσού και της πρωτεύουσας του Δήμου να μην νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με εκτίμηση το ΔΣ Ο πρόεδρος Δημήτρης Μπαρμπούνης – Η γραμματέας Ιωάννα Κούρτη».


Πηγή