6η ΥΠΕ: 1000 χειρουργικές μάσκες και άλλα υγειονομικά υλικά στα μέλη της Π.Ο.Μ.Α.με.Α.

Η Διοίκηση της 6η Υ.ΠΕ. προχώρησε στην ικανοποίηση αιτήματος του Δ.Σ. της Π.Ο.Μ.Α.με.Α. για την χορήγηση μασκών προστασίας σε μέλη της.

Πιο αναλυτικά, παραδόθηκαν 1000 χειρουργικές μάσκες και άλλα υγειονομικά υλικά (αντισηπτικά, ασπίδες προσώπου, ποδονάρια κτλ), με προτεραιότητα στους θαλασσαιμικούς ασθενείς, που εξυπηρετούνται στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών.

Η παράδοση του υγειονομικού υλικού έγινε στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών με την παρουσία του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννη Καρβέλη, του προέδρου του Δ.Σ. της Π.Ο.Μ.Α.με.Α, Α. Χαροκόπου, του εκπροσώπου του Δ.Σ. του Συλλόγου Πρόληψης και Βοήθειας Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «ΠΑΤΡΑ 82», Μ. Μπακόπουλου και του Διοικητή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Π. Αθανασόπουλου. Επίσης, παραβρέθηκαν η Διοικητική Δ/ντρια του νοσοκομείου, κα Σιάμου και η Δ/ντρια Παιδιατρικής και υπεύθυνη της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας κα Παπαγεωργίου-Γώγου.

Από την πλευρά του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κατά την παράδοση του υγειονομικού υλικού τονίστηκε η στήριξη και ενίσχυση της Υγειονομικής Περιφέρειας και των επαγγελματιών υγείας προς την Π.Ο.Μ.Α.με.Α και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας που διαβιούν με χρόνιες παθήσεις όπως η Θαλασσαιμία.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την υπεύθυνη της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, κα Παπαγεωργίου-Γώγου η οποία του μετέφερε τις ανάγκες που υπάρχουν και τα αιτήματα των ιατρών για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας.

Ο ίδιος υποσχέθηκε την μεταφορά των ενήλικων μεταγγιζόμενων ασθενών στην αντίστοιχη Μονάδα του Γ.Ν. «Αγ. Ανδρέας» Πατρών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Η χορήγηση του υγειονομικού υλικού γίνεται στα πλαίσια στήριξης των ευπαθών ομάδων που δοκιμάζονται περισσότερο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η διασπορά του νέου κορονοιού covid-19 και στη χώρα μας.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στέκεται στο πλευρό όλων των συμπολιτών αντιμετωπίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.


Πηγή