Αχαΐα: Το 40% των κρουσμάτων κορονοϊού στο νομό εκδηλώθηκε τις τελευταίες 14 ημέρες

Προβληματισμός επικρατείς τις τάξεις των λοιμωξιολόγων για τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τι τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες στην Αχαΐα. Αιτία του προβληματισμού η «εξίσωση» από την οποία προκύπτει ότι από τα 250 συνολικά κρούσμστα που έχουν καταγραφεί το νομό από την έναρξη της πανδημίας, το 40% αυτών δηλαδή περί τα 100 και πλέον έχουν εκδηλωθεί το διάστημα από 1η έως 14 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη αυτή είναι και η αιτία που αποφασίστηκε να τεθεί ο νομός σε καθεστώς μερικής καραντίνας, ενώ παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφεται στην Αχαΐα σε ημερήσια βάση έχει σημειώσει κάμψη, η εκτίμηση που υπάρχει για την εξέλιξη της νόσου στην περιοχή, μεταθέτει ίσως και για μετά την πρωτοχρονιά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ως προς τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που έχουν νοσήσει στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα τα μαθηματικά μοντέλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού, αυτά ξεπερνούν τα 1000. Σύμφωνα με τις αρχικές αναγωγές, αυτός ο αριθμός ανερχόταν ενδεχομένως και σε 2000.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    16 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία