Αυτός είναι ο ανθυπαστυνόμος Βασίλης Μαρτζακλής που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές Ρομά διαρρήκτη

Ήταν Μάιος του 2014, όταν ο 35χρονος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε με τη σύζυγο και φιλικό τους ζευγάρι, όταν ο συνομήλικος φίλος του, αντιλήφθηκε την παρουσία Ρομά διαρρήκτη να επιχειρεί να εισβάλει στο σπίτι του, στην οδό Παναγιώτη Παύλου στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας, επιτέθηκε στο Ρομά- δράστη της απόπειρας διάρρηξης και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο Ρομά μαχαίρωσε τον 35χρονο στην αριστερή πλευρά του θώρακα, τραυματίζοντας τον ελαφρά.

Ο ανθυπαστυνόμος, επιχείρησε να προστατέψει τον φίλο του, και ο 30άχρονος Ρομά, για να διαφύγει της σύλληψης, τον έπληξε με το ίδιο μαχαίρι καταφέρνοντας του δύο θανάσιμα στην αριστερή ωμοπλάτη.

Ο 30άχρονος Ρομά, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, σε καταυλισμό της περιοχής, και κατά την εξέτασή του, ομολόγησε την πράξη του. Όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του, ο 30άχρονος Ρομά Βασίλης Λέντερης, ήταν σεσημασμένος, και εχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές ενώ είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Στις 20 Απριλίου 2015 το Μικτό Ορκωτο Κακουργιοδικείο Πύργου, καταδίκασε τον 31χρονο Ρομά Βασίλη Λέντερη, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 35άχρονου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη, και 30 έτη ποινή φυλάκισης για επιμέρους αδικήματα.

Βασίλης Μάρτζακλης, αστυνομικός. Επέστρεφε στο σπίτι του στον Πύργο. Είδε γύφτο να κάνει διάρρηξη σε σπίτι γείτονα. Πήγε να τον σταματήσει. Ο γύφτος τον σκότωσε με μαχαίρι. Ο γύφτος είχε συλληφθεί 15 φορές αλλά ήταν έξω. Ηθικοί αυτουργοί του φόνου: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & Δικαιοσύνη. pic.twitter.com/SIdDgAFQnm
— Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) October 11, 2020

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία