Δύο διασωληνωμένοι και 17 σε Κλινικές σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα»

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και στην Δυτική Ελλάδα γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα, 4 στην Αιτωλοακαρνανία αλλά εκτοξεύθηκαν στην Ηλεία, εφόσον έφθασαν τα 9!

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 17 ασθενείς με Covid 19, εκ των οποίων οι 15 στην Κλινική Κορωνοϊού και οι άλλοι δύο στην Εντατική, αλλά μόνο ο ένας είναι διασωληνωμένος. Δύο ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας», ένας διασωληνωμένος στην ΜΕΘ και ένας στην Κλινική.

Η πίεση που δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα σταδιακά μεγαλώνει, γεγονός που θέτει σε εγρήγορση τον υγειονομικό κρατικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία. Χθες το πρωί συνεδρίασε η Επιτροπή Covid 19 στο ΠΓΝΠ, στην οποία πρόεδρος είναι ο υποδιοικητής Δημήτριος Μπάκος, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, όπου επικαιροποιήθηκαν οι αποφάσεις σε περίπτωση που οι ανάγκες για νοσηλεία αυξηθούν.

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πάντως, τα κρούσματα στην κοινότητα αυξάνονται και ανησυχία έχει προκαλέσει το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα σε αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ήταν εκτός της υπηρεσίας τρεις μέρες πριν και μετά από το τεστ που υπεβλήθη παραμένει σε καραντίνα. Η Αστυνομία αναμένει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σήμερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί για να διενεργήσει τεστ στο προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα (τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο) και που έθεσε προληπτική καραντίνα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και στενούς του συνεργάτες.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ RAPID TΕΣΤ

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διενεργηθούν στην Πάτρα τα rappid τεστ που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ανοικτούς δημόσιους χώρους με στόχο την προστασία των πολιτών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία