Γώγος: “Αύξηση κρουσμάτων, τι ισχύει για τα εμβόλια”

Την πεποίθηση ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου μπορεί να λάβουν έγκριση εμβόλια για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Αναφερόμενος στα εμβόλια που βρίσκονται σε τελικό στάδιο δοκιμών, και ενδέχεται να σώσουν τον πληθυσμό του πλανήτη από τον κορωνοϊό, ο κ. Γώγος τόνισε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι στα τέλη Δεκεμβρίου πιθανότατα θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών.

Ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής για τον κορωνοϊό, υποστήριξε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί συνολική ανοσία. Αυτό, όπως εξήγησε, σημαίνει πως τα μέτρα δημόσιας υγείας -που παράλληλα θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα, όπως η γρίπη- θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται και το 2021.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων και τις ΜΕΘ

Ο Χαράλαμπος Γώγος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ, με ενδεικτικό παράδειγμα την Αττική όπου, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, έχει ήδη καλυφθεί το 70% με 75% των ΜΕΘ.

Ο κ. Γώγος επισήμανε πως δεν αποκλείεται να δούμε αυτή την βδομάδα πάνω από 1000 κρούσματα ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000 ενώ στα Γιάννενα υπάρχει πίεση και στις κλινικές covid (όχι στις μονάδες).

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ όσο χρειάζονται να ανοίγουν κλινικές κορωνοϊού πιέζεται το σύστημα στα υπόλοιπα. «Υπάρχει πραγματικά πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί» είπε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά ενώ υπογράμμισε πως τώρα αυτή είναι μεγαλύτερη απ’ ότι τον Μάρτιο παρότι υπάρχει καλύτερη προετοιμασία πλέον.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-gogos-teli-dekembrioy-egkrise…

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία