H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά στέκεται αρωγός στο Pink the City!

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, διοργανώνει και φέτος τον Οκτώβριο, για 8η συνεχή χρονιά, την εκδήλωση – θεσμό Pink the City για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Φέτος, οι ιδιαίτερες συγκυρίες και ο κίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, απαιτούν συνετές κινήσεις ως προς τη συγκέντρωση κόσμου, γι’ αυτό και οι δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης του πληθυσμού, στο πλαίσιο του Pink the City 2020, θα έχουν μια άλλη μορφή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ο μεγάλος περίπατος, τα δρώμενα και οι λοιπές δράσεις που λάμβαναν χώρα μία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα αντικατασταθούν από διαδικτυακά events, που θα αναμεταδίδονται από πλατφόρμες του Συλλόγου όλο τον Οκτώβριο. Παρ’ όλο που αλλάζει, για φέτος, η μορφή της εκδήλωσης, οι παραδοσιακοί τρόποι με τους οποίους μεταδίδουν το μήνυμά τους, με έντυπο ενημερωτικό υλικό, επένδυση ενός αστικού λεωφορείου, περίπτερο εγγραφών σε ατομικούς περιπάτους, αφίσες και banner, θα διατηρηθούν, φιλοδοξώντας να διατηρήσουν ηχηρή την παρουσία τους όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στην πόλη.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά στέκεται αρωγός και συνεργάζεται με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας προκειμένου να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ενημερωθεί για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

«O καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό. Αν διαγνωστεί νωρίς και αντιμετωπιστεί σωστά , με την πρόοδο της Ιατρικής σήμερα , μπορεί να θεραπευτεί οριστικά .Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει με κάθε τρόπο στις εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προσπαθούν να κινητοποιήσουν τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να αναζητήσουν τη στήριξη που χρειάζονται, καθώς και κάθε γυναίκα να κάνει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.» προσθέτει ο κ. Μπονάνος.


Πηγή